Mässäilitkö jouluna? Muista nämä kropan tehoputsaajat!

Jos joulu meni tauotta herkutellen, saattaa olo tuntua tukalalta ja vaatteet kiristävät vääristä kohdista. Elvytä kroppa uuteen vuoteen näillä tehoputsausvinkeillä.

Healthki.com listasi keinoja, jotka auttavat kehoa palautumaan arkeen joulun yltäkylläisten mässäilyhetkien jälkeen.

Tärkeintä on unohtaa dieetit ja palata kunnolla sekä pysyvästi ruotuun ruokailujen suhteen. Pidä ateriarytmistä huolta ja lähde liikkeelle. Sen sijaan, että ahmisit isoja aterioita, syö noin viisi tai kuusi pientä ateriaa päivässä. Helli kroppaasi terveellisellä ruokavaliolla. Suosi lempeästi höyrytettyjä kasviksia, riisiä, keitettyä kalaa, hedelmiä ja jogurttia. Niistä elimistö kiittää.

Muista myös juoda runsaasti vettä, yrttiteet sopivat myös loistavasti kehon putsaamiseen. Esimerkiksi kultapiisku edistää munuaisten toimintaa, lisää virtsan määrää ja kuona-aineiden poistumista.

Vihannekset pistävät vatsaan vauhtia! Fenkoli edistää ruoansulatusta, selleri putsaa maksaa ja porkkana ehkäisee ummetusta. Hedelmissä sekä marjoissa on kohtalaisesti hiilihydraatteja ja ravintokuitua, ne antavat energiaa ja sisältävät paljon suojaravintoaineita. Ananas ja mansikat ovat myös tehokkaita luonnon nesteenpoistajia. Myös rypäleet, greippi, papaija, appelsiini ja omena ovat hyviä kropan putsaajia.


MTV3/Helmi

Lähde: Healthki.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja