Martina Aitolehti juoksi puolimaratonin – kunto loppui kesken: "Nyt oli p*skaa"

Vieraana Martina Aitolehti 10:44
Martina Aitolehti puhui erostaan Vappu ja Marja Live -ohjelmassa.

Martina Aitolehti koki karvaan pettymyksen. 

Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti, 38, juoksi lauantaina (3.10.) pääkaupunkiseudulla järjestetyssa juoksutapahtumassa puolimaratonin, eli vajaan 22 kilometrin matkan. Aitolehti oli kuitenkin hyvin pettynyt tulokseensa, asiasta hän avautui Instagramissa

Aitolehti kertoo Instagram Stories -osiossa, että hänen juoksuaikansa puolimaratonilla oli 1:53:36. 

– Juoksut on juostu ja pahimmasta ärsytyksestä on toivuttu. Jotenkin ajattelin, että tällä kunnolla, treenaamattomuudella olisin tullut 1.50 maaliin. Olenhan minä toki treenannut, mutta en minkään ohjelman mukaan. Jossain vaiheessa näytti, että tullaan 1.45 maaliin. Viimeiset 4-5 kilometriä oli kuitenkin täyttä taistelua. Kunto loppui, mitä hittoa sitä selitettelemään.

(Instagram Stories -videot näet tästä. Ne säilyvät sivustolla 24 tuntia niiden julkaisusta. )

– Maratonille valmistaudutaan oikeilla treeneillä. Tuollakin suurin osa varmasti on valmistautunut. Mutta elän niin vahvasti kestävyysurheilun kuplassa, pystyn missä vaiheessa tahansa lähteä juoksemaan sen 21 kilometriä. Mutta, sitten kun lähdetään laittamaan vähän hanaa, niin se onkin sitten eri juttu. Siinä mitataan se kunto. Tästä on hyvä lähteä aloittamaan ensi kauden treenit, Aitolehti toteaa videolla. 

Aitolehti julkaisi Instagram Stories -osiossa itsestään myös kuvan juoksun jälkeen. Kuvassa hän nojaa vasten aitaa. 

– Nyt oli  p*skaa, Aitolehti kirjoittaa kuvansa yhteyteen. 

Koronavirus perui kisat

Aitolehti kertoi MTV Uutisille vastikään siitä, kuinka koronapandemian vuoksi thriatlon-kisat peruuntuivat tältä vuodelta, eikä hän ole näin ollen urheillut tavoitteellisesti, vaikka harrastaakin liikuntaa päivittäin. Hän onkin viihtynyt kuluneen kesän aikana paljon ratsastustallilla. 

Aitolehti kertoi, että aikoo käydä tulevaisuudessakin tallilla, vaikka alkaa nyt treenata kunnianhimoisesti ensi kesän kisoja varten. Treeni- ja ruokaohjelmaa hän joutuu noudattamaan orjallisesti. 

– Syön treenatessa aivan niin kuin yleensäkin syön. Määrät täytyy vain laskea tarkasti, jotta palaudun. On tärkeää, että minulla on tarpeeksi energiaa tekemiseen. Kulutus on ihan valtavaa. 


Lue myös:

    Uusimmat