Marmorikakku isälle ja mansikkakastike 8.11.2001

Toim. Kaarina Roininen

Marmorikakku isälle

150 g marg. tai voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl karkeaa omenaraastetta
1 dl (15 kpl) Marianne-karamellimurskaa tai rouhittua taloussuklaata

Kuorrutus:

1 pkt tomusokeria
2-3 rkl sitruunamehua
n. 2 rkl punaista sileää hilloa tai hyytelöä

1. Painele karamellit muovipussissa kaulimella rouheeksi.
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon karamellimurskan ja omenaraasteen kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
5. Levitä taikina voideltuun korppujauhotettuun tasapohjaiseen pyöreään vuokaan (vuoan halk. 24-25 cm).
6. Paista kakkua 175 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
7. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokerin joukkoon vähitellen niin paljon sitruunamehua että saat paksun mutta vielä levittyvän seoksen.
8. Levitä kuorrutus kakun pinnalle lastalla tai veitsellä.
9. Pane sileä hillo (hillon saa sileäksi siivilän läpi painelemalla) muovipussiin ja leikkaa saksilla aivan pieni pala pussin kulmasta pois. Pursota hillo raidoiksi kakun pinnalle noin 1-2 cm:n välein.
10. Vedä veitsellä välittömästi raitojen poikki edestakaisin viiltoja noin 2 cm:n välein. Jos kuorruts tarttuu veitseen pyyhi se puhtaaksi talouspaperilla. Toimi ripeästi sillä kuorrutus kuivuu nopeasti.

Mansikkakastike

4-5 dl pakastemansikoita
½ dl sokeria
1 dl vettä
½ tl pomeranssinkuorta
Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella. Lisää tilkka vettä jos kastike on liian sakeaa. Tarjoa kastiketta kakun kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat