Marmoria keittiöön?

Hei Sakke,
Olemme remontoimassa taloa, ja teemme myös keittiöremontin. Olemme päättäneet laittaa keittiön kaikki pöytätasot kivestä. Haluaisin laittaa tasot valkeasta marmorista, mutta eräästä rakennusalanliikkeestä sanottiin, että marmori ei ole hyvä keittiön pöytätasoihin, koska se on niin huokoinen ja arka materiaali. Meillä on marmorinen sohvapöytä, ja ainakaan sen kanssa meillä ei ole ollut mitään ongelmia. Kaikki tahrat punaviinistä kuivamustekynään ovat lähteneet marmorista siinä kuin muistakin pinnoista. Joten kysymykseni onkin, että onko marmori mielestäsi niin arka materiaali, että sitä ei voi käyttää keittiön pöytätasoihin?
t.Pia

Kiitoksia kysymyksestä Kyllä teille on oikeaa tietoa annettu. Marmori todellakin on huokoinen ja tuossa mielessä riskialtis materiaali.

Tietysti voi olla niin onnekas, että kivimassa on sattunut olemaan tavallista tiiviimpää, mutta isoina pintoina riski on suuri. Riskiä voi pienentää hyvällä käyttötavalla eli käytetään leikkuualustoja ja tahrat pyyhitään heti pois niiden syntyessä, mutta tämäkään ei vaaraa täysin poista. Ongelmallisia aineita tuossa mielessä ovat myös nestettä sisältävät ruoka-aineet kuten kurkku, porkkana tai punajuuri. Kylpyhuoneessa vastaavia ovat kosmeettiset aineet.

Päätös on kuitenkin aina itsellä ja valintoihin liittyy teknisten ominaisuuksien lisäksi tunnelma-asioita. Jos marmori on juuri se viihtyvyysidea jota haetaan ja puhtaanapito ei vaikuta vastenmieliseltä, voi kokonaisuus näin ajatellen olla marmorina paras. Elikkä aivan harkinnan arvoinen ratkaisu mainituilla varauksilla, mutta takuita ei keneltäkään heru vaurioiden varalta.

Kovemmista kivilajeista löytyy vaihtoehto marmorille sitä jossakin määrin muistuttava eteläamerikkalainen harmaa-valkoinen kivi Silver Cloud .

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja