Marko Asellin kassi:

- maustamaton hovijuusto - oranssi bataatti - tuore tonnikala - keittobanaani - verta

Keittobanaani-bataattikeitto

keittobanaani 1/2 bataatti 1 dl kermaa 1 dl valkoviiniäKuutioi keittobanaani ja bataatti. Kaada valkoviini ja kerma kattilaan, lisää banaani ja bataatti. Keitä pehmeäksi ja soseuta. Ohenna keitto tarvittaessa kermalla.

Tonnikalatoast

2 paahtoleivän viipaletta 100 g tuoretta tonnikalaa kananmuna

Paahda leivät ja paista tonnikala sekä muna. Kokoa aineksista leipä.

Veripannukakku

2 dl verta 5 rkl ruisjauhoja suolaa pippuria basilikaa

Sekoita jauhot ja veri keskenään. Hienonna basilika ja sekoita joukkoon. Lisää vielä suola ja pippuri. Paista seos pannulla ja käytä uunissa 200 c.ssa 7 min.

Brandat

1/2 bataatti 2 perunaa 100 g tonnikalaa valkosipulin kynsi 1/2 l maitoa

Keitä perunat ja bataatti kypsäksi ja soseuta. Pilko valkosipuli ja lisää maidon joukkoon. Keitä tonnikalaa maidossa 8 min. Sekoita tonnikala ja oliiviöljyä peruna-bataattiseokseen.

Tiramisu

näkkileipä 1/2 dl kahvia 1 rkl konjakkia 1 dl kermaa 2 rkl jugurttiaKostuta näkkileipä kahvilla ja konjakilla. Vatkaa kerma, lisää jugurtti. Asettele näkkileipä lasin pohjalle ja lisää kerma päälle.

Lue myös:

    Uusimmat