Mainos

Markku Veijalainen Kari Tapiosta: Kehittyi laulajana ja ihmisenä viimeiseen asti

Laulaja Kari Tapion ystävä, toimittaja ja MTV3:n Studio 55 -ohjelman juontaja Markku Veijalainen kuuli ystävänsä poismenosta tänä aamuna. Miehet tapasivat viimeksi muutama viikko sitten, kun Veijalainen haastatteli Kari Tapiota.

- Karilla on ollut ongelmia terveyden kanssa, mutta kukaan ei uskonut, että näin pitkällä ollaan. Kun erosimme, sanoimme, että tässä on vielä pitkä matka edessä, muistelee Veijalainen viimeiseksi jäänyttä tapaamista.

- Kari oli uransa huipulla juuri nyt, ja me kaikki kuvittelimme että ylämäki tästä jatkuu. Hän parani esiintyjänä, taiteilijana ja ihmisenä, sanoo Veijalainen.

- Hän kuului samaan sarjaan kuin Tapio Rautavaara ja Eino Grön suomalaisten tunteiden tulkkina. Vaikea kuvitella, kuka voisi jatkaa hänen saappaissaan, todella vaikea kuvitella.

Veijalainen sanoo olevansa etuoikeutettu, koska sai tutustua Kari Tapioon ihmisenä.

- Hän oli hauska mies, joka loi ympärilleen mukavan ilmapiirin. Hänen tapansa kertoa asioita oli persoonallinen ja värikäs.

Yleisölle kuin kaveri - reilu jätkä

Kari Tapion ura alkoi kotiseudulta Pieksämäeltä. Hän oli ammatiltaan kirjapainon latoja, mutta siirtyi vähitellen musiikin pariin.

- Siihen aikaan oltiin sitä mieltä, että muusikon ura ei ole eläkevirka. Meidän kaikkien piti hankkia myös oikea ammatti. Mutta Kari Tapion suosio kasvoi, ja 70-luvulla hän päätti heittäytyä täyspäiväiseksi muusikoksi.

Veijalaisen mukaan Kari Tapio kasvoi asteittain supertähdeksi.

- Suhde yleisöön oli kaveruussuhde, hän tuli kaverina lavalle ja antoi itsensä yleisölle. Silti hän oli Suomen mittakaavassa supertähti.

Veijalainen pitää Kari Tapion yhtenä merkittävimpänä kappaleena Olen suomalainen -laulua, jonka esitti alun perin italialainen Toto Cutugno.

- Vaikka laulu on kuinka italialainen alkuperäisesti, me tulemme muistamaan sen Karin tulkintana. Juuri tuo kappale teki hänestä suomalaisuuden symbolin. Mutta minulla on häneltä 14 cd:tä, ja lopulta on mahdoton poimia yksittäisiä kappaleita - siellä on niin paljon klassikoita.

Veijalainen kuvaa Kari Tapiota reiluksi jätkäksi.

- Hän tykkäsi esittääkin sitä jätkämäisyyttä - positiivisella tavalla. Hän oli suomalainen mies - perusjamppa, josta vaistoaa että hän on aito. Se oli suuri osa hänen menestystään.

Kari Tapio - mies ja ääni:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.