Tänään tv:ssä: Markku Alén hämmästyy 700-hevosvoimaisen Teslan ratissa: "Tää on jymypaukku"

Teknavin kevätkauden 11. jaksossa (ke 20.5. klo 22.45 MTV3) Markku Alén antaa kyytiä markkinoiden tehokkaimmalle sähköautolle. Teemajaksossa perehdytään myös ladattavien autojen haasteisiin ja mahdollisuuksiin sekä testataan Audin ensimmäinen pistokehybridi.

Suomen teillä kulkee tällä hetkellä noin tuhat sähköllä ladattavaa henkilöautoa, ja määrä kasvaa koko ajan. Jaksossa selvitetään, kenelle kaikille ladattava auto sopii, ja mitä on syytä ottaa huomioon ennen sen hankintaa.

Yhdysvaltalainen Tesla on onnistunut tekemään sähköauton, joka näyttää hyvältä ja jolla pääsee huomattavasti muita sähköautoja pitemmälle. Ja kun autossa on vielä neliveto ja 700 hevosvoimaa, niin se kiinnostaa myös Teknavin tehokaksikkoa. Markku Alénin koeajossa on huimalla suorituskyvyllä hämmennystä herättävä Tesla Model S P85D.

– Mulle on ihan ufo-juttu, että tää auto voi mennä näin. Tää on jymypaukku, Alén hehkuttaa Teslan vauhtiominaisuuksia.

Risto Virtanen etenee tällä kertaa sekä sähkön että bensan voimalla. Riston testissä on Audin ensimmäinen pistokehybridi A3 e-tron.

Teknavin yhdeksäs kausi esitetään keskiviikkoisin klo 22.45 MTV3-kanavalla. Pikauusinnat MTV3:lla torstain ja sunnuntain myöhäisilloissa sekä Subilla lauantaisin klo 11.00. Ohjelma on katsottavissa myös Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat