Marjasato on parhaimmillaan, mutta poimijat loistavat poissaolollaan – suomalaisia houkutellaan nyt metsään: "Olisi hyvien lisäansioiden mahdollisuus"

4:35

Marjasato kukoistaa parhaimmillaan, mutta Suomessa ei tällä hetkellä ole riittävästi marjanpoimijoita korjaamaan satoa. Perinteisesti marjoja ovat enimmäkseen keränneet ulkomaiset kausityöntekijät. Koronavirus on karsinut heidän määräänsä ja metsiin yritetään nyt houkutella myös suomalaisia poimijoita.

Suomi toivottaisi thaimaalaiset marjanpoimijat tervetulleiksi, mutta Thaimaassa pelätään, että ulkomaille lähtevät kausityöntekijät toisivat koronan tuliaisiksi.

– Kyllä tämä on ihan suora seuraus koronakriisistä. Tällä hetkellä Thaimaan valtio ei päästä oman maansa kansalaisia lähtemään kausityöhön, sanoo Marjexin toimitusjohtaja Janne Naapanki MTV:n Uutisaamun haastattelussa.

Mansikanpoimijoita yritetään saada myös metsämarjojen poimintaan

Ulkomaisia mansikanpoimijoita Suomeen on tullut noin yhdeksän tuhatta.

– Heitä yritetään houkutella myös metsämarjojen poimintaan. Nyt olemme yrittäneet myös houkutella suomalaisia marjametsiin, sato on todella hyvä. Nyt olisi hyvien lisäansioiden mahdollisuus Naapanki hymähtää.

Tällä hetkellä Suomen metsiä koristavat kypsät mustikat ja pohjoista Suomea lakat.

– Olemme avanneet sata ostopistettä valtakunnallisesti ympäri Suomea. Ei muuta kuin metsään vain – jokamiehen oikeudella voi mennä mihin tahansa metsään poimimaan, Naapanki muistuttaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja