Marionilla jo 50 vuotta uraa takana − laulaja listaa kohokohdat

Marionilla on syytä kohottaa malja: laulajalla on meneillään 50-vuotistaiteilijajuhlavuosi. Marion pysähtyi hetkeksi kunkin kuluneen vuosikymmenen kohdalle ja muisteli kohokohtia matkan varrelta.

1960-luku

1960-luku on vuosikymmen, joka on minulle erityisen tärkeä, sillä tuolloin urani alkoi.

Vuonna 1961 tein ensimmäisen levyni, Brigitte Bardotin. Vuotta myöhemmin minut valittiin edustamaan Suomea euroviisuihin Luxemburgiin, jossa sijoituin seitsemänneksi. Se oli kova juttu. Olen aina ollut ujo ja sisäänpäin kääntynyt. En ajatellut siinä vaiheessa ollenkaan, että musiikista tulisi ammatti.

Olin euroviisujen aikaan 16 vuotta ja opiskelin kampaajaksi. Lopulta minun oli pakko valita kahden uran välillä.

Jätin muistaakseni vuoden 1962 loppupuolella kampaajaopinnot ja aloin panostaa musiikkiin. Takataskussa oli ajatus, että jos musiikilla ei elä, voin palata takaisin kampaajaopintojen pariin.

1970-luku

Vuonna 1973 osallistuin toisen kerran euroviisuihin, joissa sijoituin kuudenneksi. Olin kymmenen vuoden aikana kypsynyt artistina ja tehnyt tätä työtä jo aika paljon. Silti minua jännitti. Paineet olivat kovat, sillä itse kilpailukin oli kasvanut isommaksi. Läksin Luxemburgiin tuore levy kainalossa, ja vastassa oli valtavasti mediaa.

Olen ollut kolmesti mukana Sopotin laulufestivaaleilla, ensimmäisen kerran vuonna 1962. Vuonna 1974 voitin pääpalkinnon. Samaan aikaan tapasin saksalaisen tuottajan Gerd Thumserin, joka tarjosi mahdollisuutta tehdä levyn.

Olin innokas lähtemään ulkomaille. El Bimbosta tuli jonkinmoinen pikkuhitti Saksassa. Täällä kotimaassa sain El Bimbo -albumista platinalevyn.

Saksassa olin mukana monessa tv-ohjelmassa. Sain jopa tehdä yhden oman show'n yhdessä suomalaisten muusikoiden kanssa. Myöhemmin 1970-luvulla levytin myös Englannissa albumin Love is.

1980-luku

Vuonna 1980 osallistuin kolmannen kerran interviisuihin (entinen Sopotin laulufestivaali), joista tuli pääpalkinto laululla Hyvästi yö.

Tyttäreni syntyi kaksi vuotta myöhemmin. Se vaikutti elämään paljon. Tein silloin töitä hieman matalammalla profiililla jonkin aikaa, mutta kiersin kyllä silloinkin keikoilla, kun tytär hieman kasvoi.

1990-luku

1990-luvulle tultaessa ravintolashow't kuolivat vähitellen pois. Rupesin levyttämään muiden juttujen lisäksi varsinaista tanssimusiikkia ja aloin kiertää enemmän tanssipaikkoja.

50-vuotissyntymäpäivän juhlakonsertissani Finlandia-talossa vuonna 1995 minulla oli vieraina Kirka ja Reijo Taipale. Tämä konsertti myös televisioitiin.

2000-luku

Leidit Lavalla oli todella hieno kokemus ja yksi kohokohdista urallani. Hienoja olivat myös tunnustukset, kuten elämäntyö-Emma, Iskelmä-Finlandia ja Toivo Kärki -palkinnot. On näitä siunaantunut, olen ollut onnekas.

Juuri nyt panostan 50-vuotistaiteilijajuhlavuoteen. Luvassa on erilaisia projekteja, kuten mittava konserttikiertue ensi syksynä. Säestäjäksi tulee ammattitaitoinen ja lahjakas orkesteri Petoman, joka oli pitkään Katri Helenan taustalla.

Myös Meiju Suvaksen kanssa on tarkoitus tehdä yhdessä ohjelmaa nimellä Mainiot mimmit Marion & Meiju -mix! Laulamme siinä hittejämme myös ristiin rastiin. On kivaa kokeilla välillä jotain uusia kuvioita. Olen myös rakentanut vauhdikkaan ohjelman nimeltään Marion goes suomirock/pop. Luvassa on 70 minuuttia biletystä.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja