Marinoitu broilerisalaatti ja Kasvistäytteiset rieskarullat 12.6.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana Airi Rintamäki Helsinki Cateringista kertomassa Helsinki 450-vuotisjuhlan maanantai-illan Senaatintori tarjoilusta

5-6 annosta

1 pkt ( 250-280 g) hunajamarinoituja broilerisuikaleita tai
rintafileitä
1 pss (250 g) Wok-kasvisseosta
1 porkkana suikaleina
pala fenkolia kuutioina
1 pieni kesäkurpitsa kuutioina
1-2 varsisellerin vartta viipaleina
1 keltainen paprika kuutioina
1 pieni tlk ananaspaloja
1 tlk (250 g) Sweet & Sour kastiketta
n. 1 rkl juoksevaa hunajaa
1-1,5 rkl punaviinietikkaa
pippurisekoitusta
1-2 dl leikattua ruohosipulia

isäksi:

rapeaa salaattia n. 50 g suolapähkinöitä tuoretta basilikaa

Paista broilerissuikaleet tai fileet pannussa kypsäksi. Jäähdytä ja paloittele. Käsittele kasvikset ja esisulata pakastevihannekset. Valuta ananaspalat. Kaada kastike kasvisten päälle kulhoon, lisää punaviinietikka ja hunaja. Mausta.

Anna marinoitua halutessasi kylmässä muutama tunti tai tarjoa heti. Sekoita broileripalat kasvisten joukkoon ja kaada salaattipedille. Ripottele päälle suolapähkinöitä ja tarjoa lisäksi patonkia.

Kasvistäytteiset rieskarullat (5 rieskaa=5-10 annosta)


250 g tuorejuustoja
( esim Hovi yrtti-pippuri, Bonjour valkosipuli ja Bonjour konjakki-pippuri)

Käytä samoja kasviksia kuin edellä, mutta vähän vähemmän ja jätä pakastevihannekset pois ja lisää niiden tilalle 1 punainen kuutioitu paprika sinappirelishiä kurkkurelishiä basilikaa timjamia mustapippuria

5 suorakaiteen muotoista rieskaa ( n. 25x32 cm)

Puhdista kasvikset ja kuutioi ne hyvin peniksi. Sekoita muut aineet joukkoon. Levitä rieskoille ja rullaa rieskat. Puolita vinottain tai leikkaa pieniksi cocktailpaloiksi. Täytteeksi sopii myös kylmäsavulohi tai -poro tuorejuustoon ja kasviksiin yhdistettynä.

Lue myös:

    Uusimmat