Marinin viesti kulttuurileikkausten perumisesta pöyristytti poliitikkoja – "Lapset hiekkalaatikolla, ikävä Paavo Lipposta"

3:34
Näin pääministeri Sanna Marin kommentoi suuria kulttuurileikkauksia keskiviikkona.

Hallituksen sisäinen kiistely ja pääministerin twiitit ovat keränneet tiukkasanaista palautetta muilta poliitikoilta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi aiemmin torstaina Twitterissä, että SDP haluaa perua leikkaukset kulttuurin ja taiteen rahoitukseen.

– Sanon nyt suoraan. SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan. Myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua, Marin kirjoitti.

Marin kertoi myöhemmin iltapäivällä, että hallitusviisikko neuvottelee huomenna siitä, miten kulttuurialan ja muiden Veikkauksen edunsaajien rahoitukseen voidaan tehdä korjauksia. 

Pääministerin aamun twiitti sai monet älähtämään, sillä leikkauslistan esitellyt tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) on julkisuudessa sanonut hallituskumppanien tienneen leikkauslistan sisällöstä jo aiemmin ja hyväksyneen sen. Kurvinen kommentoi asiaa Iltalehden haastattelussa keskiviikkona.

Esimerkiksi kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko syytti hallitusta sekoilusta.

– Nyt sanon minä suoraan: Hallitus, lopettakaa julkinen sekoilu sekä johtajuuden puute, ja tehkää päätöksiä!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kyseenalaisti hallituksen kyvyn tehdä päätöksiä.

Entinen kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasilla tuli ikävä SDP:n entistä puheenjohtajaa ja pääministeriä Paavo Lipposta.

– Sanon nyt suoraan, että hallitusta ei ole koskaan johdettu näin huonosti. Päätöksenteko omien päätösten vastustamista, perustuu huutokauppametodiin ja tapahtuu kilpaillen Twitterissä. Lapset hiekkalaatikolla. Ikävä Paavo Lipposta.

Aivan ilman tukea pääministeri Marin ei kuitenkaan jäänyt. Esimerkiksi vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoi myös vihreiden kannattavan kulttuurin leikkauksia.

–  Sanon nyt suoraan: Tietysti Vihreät kannattavat kulttuurin ja muidenkin Veikkauksen edunsaajien leikkausten perumista, jos siihen löytyy budjettikäsittelyssä mahdollisuus. Asia koskee myös nuorisotyötä, liikuntaa ja tiedettä ja tutkimusta. Moneen on koronakriisi iskenyt kovaa, Ohisalo kirjoitti.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puolestaan ilmoitti puolueensa vastustaneen leikkauksia jo aiemmin ja iloitsi Marinin tuesta asialle.

– On hienoa että hallituksessa on löytymässä tuki esityksellemme perua kulttuurialaa uhkaavat leikkaukset. Juuri nyt näyttää hyvältä, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa, Andersson kirjoitti.

Marin sanoi tiistaina MTV Uutisille, että kulttuurileikkauksia käsitellään talousarvioprosessissa. Pääministerin mukaan siinä katsotaan, miten tilanne voitaisiin korjata.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja