Maria Ylipää muutostaan Ruotsiin: Seikkailu koko perheelle

Ruotsiin töiden perässä muuttava Maria Ylipää ottaa uuteen maahan muuton seikkailun kannalta.

Svenska Teaternin Kristina från Duvemåla -musikaalia tähdittänyt Maria Ylipää muuttaa kesän lopussa Ruotsiin, kun menestysmusikaali saa ensi-iltansa Göteborgissa lokakuussa 2014.

Harjoitukset Göteborgin Oopperassa alkavat jo elokuussa, joten muutto on edessä pikapuoliin. Millä mallilla on muuttoon valmistautuminen?

– Ei millään mallilla! Olen ollut nyt Savonlinnassa töissä, mutta täytyy rykäistä se muutto sitten jossain välissä, kun palaan Helsinkiin, Kullervo-oopperaa Savonlinnassa parhaillaan tähdittävä Ylipää kertoo.

– Käytännön asiat ovat kunnossa, mutta kaikki muu on vielä tekemättä. Asunto on sentään valmiina, pakko olla, sillä harjoitukset alkavat heti, kun muutamme, hän jatkaa.

Marian mukana Ruotsiin lähtee puoliso Matti Pentikäinen sekä parin kaksi lasta. Perhe aikoo asua Ruotsissa kahden näytöskauden, eli noin kahden vuoden ajan. 

– Meillä tulee olemaan niin paljon näytöksiä, että perhe-elämästä ei olisi tullut mitään, jos olisin lähtenyt yksin, Maria kertoo.  

– Se on seikkailu koko perheelle. Kaikki lähdemme sillä ajatuksella, että on mukava kokemus lähteä ja päästä toiseen maahan asumaan. Nyt on koko perheellä mahdollisuus oppia paremmin ruotsia. Muualla asuminen avartaa aina, ja Göteborg tuntuu todella kivalta kaupungilta., näyttelijätär jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat