Maria Veitolan pahimmat koronaoireet kestivät 9 päivää – kärsii edelleen oudosta oireesta: "Kunto on edelleen vähän heikko"

Maria Veitola saa päivittäin yökyläkutsuja kaiken ikäisiltä – ihmettelee MTV:n haastattelussa, kuinka Pyhimyksen paljastuksesta ei noussut isompaa kohua 4:25
Maria Veitola saa päivittäin yökyläkutsuja kaiken ikäisiltä.

Maria Veitolan vointi on ottanut käänteen parempaan.

Toimittaja-juontaja Maria Veitola kertoi aikaisemmin tällä viikolla sairastuneensa koronavirukseen. Tauti ilmeni Veitolalla rajuna, vaikka hän oli kahteen otteeseen rokotettu.

– Täällä mä hengaan mun perjantaipullon ja -piipun kanssa. Meno on hurja, Veitola kirjoitti vitsaillen.

Samassa yhteydessä juontaja kertoo olonsa parantuneen viime päivien aikana. Hän kärsii kuitenkin edelleen aika ajoin oudosta särystä kasvoissaan.

– Oon toipunut tosi hyvin. Olin 9 päivää tosi kipeä, mutta sitten alkoi tuntumaan paremmalta. Edelleen joudun välillä napsimaan särkylääkkeitä naamasärkyyn ja kunto on edelleen vähän heikko, mutta niinhän se aina on kipeyden ja pitkän sängyssä pötköttämisen jälkeen.

Veitola kertoo kuntouttaneensa itseään pienillä kävelyillä ulkona sekä käyttämällä rappusia hissin sijaan.

– Oon ottanut tosi iisisti. Keuhko-oireet on olleet aikamoiset, mutta oon saanut todella suuren avun keuhkoja tuulettavasta PEP-harjoituksesta, johon tarvitsee litran muovipullon ja 60-80 cm pätkän kumiletkua. Terveydenhuollon ammattilaiset kutsuu tätä settiä PUPUksi, vähänkö söpöä. Löydät ohjeet pupuun ja harjoituksiin netistä.

Lisäksi Veitola käyttää astmaatikoille suunnattua puhalluslaitetta. Samalla Veitola kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota lepäämiseen.

– Mä en ole terveydenhuollon ammattilainen, mutta jos on kipeä, tärkeintä on levätä. Kun keuhkoja koski ja ahdisti, nukuin vatsallani. Sitä suositeltiin ja se myös auttoi. Jokaisen kannattaisi opetella perusjutut oman vastustuskyvyn vahvistamiseen, johon kuuluu myös stressin hallinta ja lepo.


Lue myös:

    Uusimmat