Maria Veitola kertoo koronaoireistaan: "Sydän hakkaa hulluna, on rytmihäiriöitä, vaikka ei muuta tee kuin makaa sängyssä"

Maria Veitolan muut perheenjäsenet eivät ole sairastuneet koronaan.

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola kertoo Instagram-tilillään, että on saanut koronavirustartunnan. Veitola kirjoittaa, että hän oli heti altistumisen jälkeen tehnyt kotitestin ja se oli näyttänyt välittömästi positiivista. Veitolan muu perhe ei ole sairastunut.

Veitola on viime päivät viettänyt aikaa kotona peiton alla, ottanut särkylääkkeitä sekä nukkunut ja katsonut tv-sarjoja. Nainen kirjoittaa, että hänen kohdallaan ei voi puhua perusflunssasta.

– Infernaalinen väsymys, keho kuin lyijyä. Aivosumu: vaikea keskittyä, muistaa sanoja tai muodostaa kokonaisia lauseita. Kuumeinen olo, vaikka kuumetta ei ole. Joka paikkaa särkee. Hillittömästi. Etenkin päätä, kasvoja, pohkeita ja ranteita. Kova yskä pahenee aina iltaa kohden. Keuhkoihin koskee ja hengittäminen on raskasta, ajoittain jopa vaikeaa. Sydän hakkaa hulluna, on rytmihäiriöitä, vaikka ei muuta tee kuin makaa sängyssä. Kurkku on kipeä etenkin aamuisin. Nuha ei merkittävä.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen tästä.

Veitola kävi positiivisen kotona tehdyn koronatestin jälkeen vielä yksityisellä puolella omalla rahalla PCR-testissä, jotta sai todistuksen sairastetusta koronavirustartunnasta.

– Mulla on alla kaksi rokotusta. Kolmatta rokotusta en ehtinyt saada, enkä sitä nyt saa, koska kahdesti rokotetuille, perusterveille, koronan sairastaneille ei kolmatta piikkiä anneta. Enkä sitä toki nyt ottaisikaan.

Veitolan vointi on jo paranemaan päin.

– Tänään on hiukan parempi olo ja toivon, että kehitys jatkuu. Tosin aiemmat päivät ja vertaiset ovat osoittaneet sen, että taudinkuvaan kuuluu olon aaltoilu: paremmat hetket ja takapakit.
Monen ystävän kehno olo ja koronaoireet ovat jatkuneet viikko- ja jopa kuukausikausia. Kauheaa.

Linda Lampeniuksen perhe koronassa

Viulisti Linda Lampenius kirjoittaa Veitolan julkaisun yhteyteen, että koko hänen perheensä on tällä hetkellä koronassa.

– Voi ei!! Meillä (koko perheellä) juuri nyt Omikron (saimme positiiviset vastaukset viime viikonloppuna). Tämä versio on paljon ”kiltimpi” kuin se joka meillä oli 2020. Minä olin sairaana 9 viikkoa. Kolme kertaa luulin että kuolisin kun en saanut tarpeeksi ilmaa/happea. Särky (rintakehässä ja päässä) oli järkyttävän kovaa. Välillä oli vaikeaa ymmärtää mitä ihmiset sanoivat. Tein kirjoitusvirheitä. Neljäsosa hiuksista lähti. Blääääh. Toivottavasti paranet pian. Haleja Tukholmasta.

Lue myös:

    Uusimmat