Maria Veitola puhuu avoimesti Toisinajattelijat-podcastissa erikoisia ennakkoluuloja kokeneesta pojastaan: "En ole voinut käsittää"

Maria Veitola kertoo Toisinajattelijat-podcastissa kuusivuotiaan poikansa kokemista ennakkoluuloista. 

Juontaja-mediavaikuttaja Maria Veitola vieraili Toisinajattelijat-podcastissa puhumassa omasta maailmankuvastaan sekä omana itsenään olemisesta. Veitola puhui lähetyksessä myös kuusivuotiaasta Taisto-pojastaan ja tämän kokemista erikoisista ennakkoluuloista ja niiden seurauksista. 

Veitolan mukaan hänen poikansa on joutunut varsinkin perheen matkustaessa ulkomailla jatkuvasti kuulemaan sitä, kuinka hänen pitkiä hiuksiaan ihmetellään. 

– En ole voinut käsittää, että pojalla pitkä tukka on niin radikaali asia. Täällä Pohjoismaissa se vielä jotenkin menee, mutta sitten jos me reissataan jossain muualla, niin siellä sitten yleensä kysymättä kouritaan hänen haaroväliään. Koska ne ei vaan voi uskoa, että hän on poika, koska hänellä on pitkä tukka, koska pojilla ei saa olla, Veitola kertoo. 

Veitolan mukaan Taistoa puhutellaan usein tyttönä pitkien hiusten takia. Tämä olisi voinut jonkun kohdalla johtaa siihen, että pitkät hiukset päädyttäisiin pätkäisemään parturin lattialle. Näin ei Veitolan mukaan kuitenkaan ole ollut hänen poikansa kohdalla. 

– Sanon aina, että älä anna muiden päättää sun puolesta. Jos sä haluat, että sulla on pitkä tukka, niin sitten sulla on. Älä anna muiden päättää sun puolesta että mitä olet, miten sä pukeudut ja mistä sä tykkäät. 

Kun Veitola odotti poikaansa, hän oli varma siitä, että saa tytön. Saadessaan tietää, että hänen sisällään kasvaakin pieni poika, Veitolan piti käsitellä asiaa hetken ajan.  

– Kunnes tajuaa, että tämähän on oikeastaan paljon tärkeämpi ja isompi haaste, että miten mä kasvatan tuon pojan toisinajattelijaksi poikien maailmassa kuin tytön toisinajattelijaksi tässä tyttöjen ja kaikkien maailmassa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja