Maria Montessorin uskomaton elämä

AVA esittää kaksiosaisen italialaisen draamasarjan Maria Montessorin elämä, joka kertoo montessoripedagogiikan kehittäjästä. Hän taisteli vallitsevia uskomuksia ja käytäntöjä vastaan, mutta saavutustensa lisäksi hän joutui kohtaamaan myös katkeria pettymyksiä. Lue lisää uskomattoman naisen elämästä!

Italialainen Maria Montessori syntyi vuonna 1870. Montessori.org.au-sivustolta löytyvän biografian mukaan Montessorin lapsuuden haaveammatti oli insinööri. Tämä oli hyvin epätavallista 1800-luvulla, sillä insinööriä pidettiin miesten ammattina. Lopulta Montessori lähti opiskelemaan lääketieteitä isänsä vastustuksesta huolimatta.

Montessoria kiinnosti etenkin vajaamielisten lasten hoito ja opetusmetodit. 1900-luvun alussa hän avasi koulun nimeltä Casa dei Bambini, jossa sovellettiin Montessorin kehittämää montessoripedagogiikkaa. Kiinnostus kouluja kohtaan kasvoi ja vuonna 1908 Italiassa oli viisi Montessorin koulua. Opetusmetodit saivat paljon kiitosta ja oppilaat kehittyivät huimaa vauhtia. Jopa 5-vuotiaat osasivat kirjoittaa ja lukea.

Montessorin henkilökohtainen elämä ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä hän joutui pettymään rakkauselämässään monia kertoja. 1800-luvun lopulla hän tuli raskaaksi. Nndb.comin mukaan lapsen isä, joka oli myös tohtori, taivutteli Montessorin luopumaan lapsesta ja antamaan tämän pois. Montessori tapasi poikaansa vain muutaman kerran tämän ollessa pieni, mutta myöhemmin poika työskenteli biologisen äitinsä assistenttina.

Montessorin ajatusmaailma ei sopinut 1900-luvun alun Eurooppaan ja hän joutuikin konfliktitilanteeseen Mussolinin kanssa. Lopputuloksena Montessori joutui pakenemaan Intiaan toisen maailmansodan ajaksi.

AVA Draama: Maria Montessorin elämä AVAlla keskiviikkona 15.6. kello 21. Toinen osa keskiviikkona 22.6. kello 21.00.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja