Mara: Hotellit ja ravintolat palvelevat asiakkaitaan PAM:in lakkopäivänä

Ravintolat ja hotellit auki lakkopäivänä.

S-ryhmän ja Scandic Hotels Oy:n hotellit ja niiden ravintolat pysyvät auki ja palvelevat asiakkaitaan torstaina 1. helmikuuta Palvelualojen ammattiliitto PAM:in julistamasta lakosta huolimatta, tiedottaa matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara ry.

Maran mukaan S-ryhmä ja Scandic Hotels Oy pitävät hotellit ja ravintolat auki lakkoon osallistumattoman henkilöstön voimin, joten hotellien majoittujat, kokousasiakkaat ja ravintola-asiakkaat saavat tarvitsemansa palvelut.

– Palvelu ei välttämättä ole yhtä laadukasta ja nopeaa kuin normaalioloissa, kun osa ammattitaitoisesta työvoimasta on lakossa. Toivon, että asiakkaat ymmärtävät tämän, toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo Maran tiedotteessa.

PAM ilmoitti keskiviikkona järjestävänsä mittavan lakon muun muassa suurissa kauppaketjuissa ja S-ryhmän ja Scandic Hotels Oy:n hotelleissa. PAMin mukaan lakkoon osallistuu kymmeniätuhansia työntekijöitä. PAM protestoi lakollaan muun muassa hallituksen työttömyysturvan ja asumistuen leikkauksia ja työmarkkinoiden heikennyksiä vastaan.

"Yritykset ikävässä välikädessä"

Lapin mukaan yritykset ovat joutuneet ikävään välikäteen ammattiyhdistysliikkeen kohdistaessa lakkoja yrityksiin, jotka eivät ole kiistassa asianosaisia.

– Kunnioitamme ay-liikkeen oikeutta lakkoihin työehtosopimusneuvotteluihin liittyvänä painostuskeinona. Nämä lakot ovat kuitenkin luonteeltaan toisenlaisia ja kohdistuvat erittäin ikävällä tavalla yrityksiin, jotka olivat lähes kaksi vuotta koronarajoitusten kohteena. Hotelliala oli yksi kaikkein vakavimmin koronarajoituksista kärsineistä toimialoista, Lappi sanoo.

Kun osa ammattitaitoisista työntekijöistä on lakon takia poissa töistä, voi se vaikuttaa palveluun, Mara varoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat