Mansikka-mangotäytekakku

Tarvitsisin pienen täytekakkupohjan ohjeen. Syötävää pitäisi riittää kuudelle, enkä halua kuin yhden täytevälin. Terveisin Tea

Hei Tea! Ohessa on toiveittesi mukainen ohje mansikka-mango sydäntäytekakusta. Toivottavasti pidät!

Ohje 6:lle

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • vajaa 1 tl leivinjauhetta

Leivitykseen:

  • margariinia tai voita
  • korppujauhoja

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla alatasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.

Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Kostutus

  • 1 1/2-2 dl mansikkamehua tai mangotölkin lientä

Täyte ja päälle

  • 2 dl mansikkasosetta
  • 3 dl mansikoita
  • 1 tlk säilykemangoa(n.300 g, keskikoko)

Kermarahkaseos

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • n. 1 tl vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää siihen rahka.

Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä.

Levitä kakkulevyn päälle mansikkasosetta ja mangonviipaleita (säästä osa koristeeksi) ja sen päälle kermarahkaa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta myös sitä vähän.

Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen.

Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele mansikoilla ja mangoviipaleilla.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat