Manninen varmisti maailmancupin voiton

Hannu Manninen voitti yhdistetyn normaalikilpailun Itävallan Seefeldissä sunnuntaina. Manninen varmisti maailmancupin voiton kolmannen kerran peräkkäin. Manninen voitti viikonloppuna sekä sprinttikilpailun että normaalikilpailun. Sunnuntain voitto oli rovaniemeläisen kauden 11:s ja uran 42:s maailmancupkilpailun voitto.

Mannisella on 1264 pistettä, kun cupin kakkosella ja sunnuntain viitosella, Norjan Magnus Moanilla on 605 pistettä. 659 pisteen ero on tavoittamaton, kun kuusi kilpailua on jäljellä. Kauden voitot näkyvät myös miehen pankkitilillä, sillä kausi on tuottanut hänelle jo yli 99200 euroa.

- On mahtavaa, että pystyin voittamaan maailmancupin, vaikka kuusi kilpailua on jäljellä. Nyt voin ottaa rennosti viimeisissä kilpailuissa ja nauttia niistä, Manninen sanoi.

Yhdysvaltain Todd Lodwick oli sunnuntain kisan toinen (ero kärkeen 10,2 sekuntia) ja Itävallan Christoph Bieler kolmas (+17,5).

-Ensimmäinen hyppyni oli todella hyvä. Toisessa hypyssä myöhästyin hieman ponnistuksessa, koska olin liian alhaalla ja hyppy ei ollut niin hyvä.

Antti Kuisma oli 19:s (+2.28,1), Jouni Kaitainen 22:s (+2.47,3) ja Janne Ryynänen 29:s (+4.30,8).

Hiihtovauhti valttia

Yhdistetyn päävalmentajan Jani Klingan mukaan Mannisen hiihtovauhti oli se tekijä, joka takasi miehelle sunnuntain voiton.

- Hannulta hyvä kilpailu. Mäessä jäi tänään vielä parannettavaa. Hypyt eivät olleet niin hyviä kuin olemme Hannulta tällä kaudella tottuneet näkemään. Hiihtovauhti oli niin hyvä, että hän voitti.

Muiden suomalaisten osalta päävalmentajalla riittää mietittävää.

- Ryynäseltä ja Kaitaiselta ei ollut tänään hyvää hiihtoa, ei ollut isku päällä. Täytyy nyt mietiskellä missä nyt mennään.

- Kuisma hiihti tänään todella hyvin ja teki kovan hiihtotuloksen. Toinen ongelma on taas, että mäessä tarvittaisiin rutkasti lisämetrejä, Klinga pähkäili.

Kohti Torinoa

Torinon olympialaisiin on enää pari viikkoa aikaa. Yhdistetyn joukkue viettää alkuviikon Suomessa, mutta torstaina joukkue suuntaa Ranskan Courcheveliin viimeistelyleirille. Sieltä joukkue suuntaa Pragelaton olympiamaisemiin 7. helmikuuta.

- Harjoittelussa jokainen tekee oman räätälöidyn ohjelmansa mukaan. Hannun kohdalla harjoittelu on myös ylläpitävää, kuten muutamia pitkiä lenkkejä. Lähdemme hakemaan huippukuntoa perusharjoitteilla, aukaisemalla paikkoja, laittamalla varusteet kuntoon ja riittävällä levolla.

Klingan mukaan parin viikon kilpailutauko ei ole liian pitkä.

- Tauko on sopiva, jokainen saa tehdä omia asioitaan. Kaikki ei ole vielä kunnossa, asioita pitää vielä petrata niin hypyssä kuin hiihdossakin. Olympialaisissa ollaan joukkueena tiukasti kunnossa, Klinga lupaa.

Seefeld, Itävalta: Yhdistetyn maailmancupin 15/21 osakilpailu:
Normaalikilpailu (HS100-mäki ja 15 km hiihto):

  1. Hannu Manninen        FIN 37.40,3             
  2. Todd Lodwick          USA   +10,2  
  3. Christoph Bieler      AUT   +17,5  
  4. Felix Gottwald        AUT   +23,6 
  5. Magnus Moan           NOR   +43,1 
  6. Petter Tande          NOR   +45,3 
  7. Mario Stecher         AUT   +45,4 
  8. Björn Kircheisen      GER +1.34,5 
 ...
 19. Antti Kuisma          FIN +2.28,1 
 22. Jouni Kaitainen       FIN +2.47,3 
 29. Janne Ryynänen        FIN +4.30,8 

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat