Manchester United paljasti talouslukunsa: koronaviruksella musertavat seuraukset jo tässä vaiheessa

Manchester United tiedotti torstaina ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksestaan. United kertoo menettäneensä koronavirustilanteen vuoksi tammi-maaliskuussa ainakin 28 miljoonan puntaa, ja seuran tulot kutistuivat 18,7 prosentilla 123,7 miljoonaan puntaan.

Talousjohtaja Cliff Baty sanoo BBC:n mukaan, että United joutuu palauttamaan tv-rahoja 20 miljoonan punnan edestä – siinäkin tapauksessa, että kesken jäänyt valioliigakausi saataisiin pelattua loppuun. Kolmen maaliskuussa pelaamatta jääneen ottelun talousvaikutus oli kahdeksan miljoonaa puntaa.

Tv-yhtiöt ovat oikeutettuja palautuksiin, kun ottelupäiviä ja otteluiden alkamisaikoja on jouduttu muuttamaan. Valioliiga keskeytettiin maaliskuun puolivälin tietämillä, ja kaudesta on joukkueesta riippuen pelaamatta vielä 9 tai 10 ottelua.

Unitedin lopullisten koronatappioiden odotetaan olevan tammi-maaliskuulta vielä huomattavasti 28:aa miljoonaa puntaa suuremmat. Tämä johtuu siitä, että erilaiset sponsoritulot ovat pienentyneet, ja vallitsevalla tilanteella on ollut vaikutuksensa myös fanituotemyyntiin.

United ei ole suostunut arvioimaan koronaviruksen aiheuttamia kokonaistappioita, mutta varapuheenjohtaja Ed Woodwardin mukaan suurimmat tappiot tehdään nyt käynnissä olevalla toisella vuosineljänneksellä, joka päättyy kesäkuun lopussa.

Vaikka kausi päästäisiin pelaamaan loppuun, ottelukohtaiset tuotot jäävät minimiin, sillä pelit pelataan tyhjille katsomoille.

– Nämä ovat poikkeuksellisia aikoja, ja meidän täytyy ymmärtää, ettei tämä kriisi katoa yhdessä yössä. Meidän seuramme on kuitenkin rakennettu vakaalle pohjalle. Olemme optimistisia pitkän tähtäimen näkymistämme, ja olemme tehneet kovasti töitä päästäksemme läpi tästä 142-vuotisen seurahistorian kenties vaikeimmasta ajanjaksosta, Woodward sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja