Manchester City saa sittenkin osallistua Mestarien liigaan – CAS julkaisi ratkaisunsa maanantaina

5:00
Tulosruutu: CAS kumosi Manchester Cityn europelipannan.

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS vahvistaa, ettei Manchester City joudu kärsimään sen kahden vuoden mittaista europelipannaansa.

CAS on käsitellyt Manchester Cityn valituksen ja päättänyt kumota UEFAn alkuperäisen rangaistuksen. CAS ilmoitti päätöksestään maanantaina.

Manchester Cityllä on täten oikeus pelata ensi kaudella Mestarien liigassa. Joukkue varmisti paikkansa ensi kauden lopputurnaukseen viime viikonloppuna, kun se voitti Brightonin 5–0-lukemin Valioliigassa.

Helmikuussa UEFA rankaisi Manchester Cityä, kun seuran tulkittiin rikkoneen talouden reilun pelin sääntöjä (FFP) vuosien 2012 ja 2016 välillä.

Manchester City oli pettynyt UEFAn tuomioon ja teki siitä valituksen CAS:lle. Seuran mukaan UEFAn tutkinta ei ollut riippumatonta, eikä siitä olisi pitänyt vuotaa näin paljon tietoa julkisuuteen.

Europelipannan lisäksi UEFA rankaisi Manchester Cityä 30 miljoonan euron suuruisella sakolla. CAS on kuitenkin ilmoittanut sakon uudeksi summaksi 10 miljoonaa euroa.

– CAS korostaa, että useimpia UEFAn taloudellisen hallintoneuvoston ilmoittamia rikkomuksia ei joko vahvistettu tai ne olivat vanhentuneita, vetoomustuomioistuimen tiedotteessa luki.

– Koska pääomarahoituksen epärehellisestä salaamisesta aiheutuneet syytökset olivat selvästi merkittävimpiä rikkomuksia kuin taloudellisen hallintoneuvoston tutkimusten estäminen, CAS ei nähnyt aiheelliseksi kieltää seuraa osallistumista UEFA:n europelikilpailuihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja