Mamman Marjapiiras

Suussa sulava marjapiirakka on suomalainen kesäherkku. Valitse täytteeseen joko kermaviiliä tai hiutaleita oman maun mukaan.

Katso myös:

Mamman Marjapiiras, noin 10 palaa

1 pkt , makea (380 g)

Täyte:

n. 4 dl mustikoita, mustaherukoita tai vadelmia

Päälle: vaihtoehto 1

1 tlk kermaviiliä (200 g)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Päälle: vaihtoehto 2

½ dl juoksevaa margariinia (pullosta)
1 dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Tattari- tai Neljän Viljan Hiutaleita

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviili, sokerit ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Kaada päälle marjat. Jos teet täytteen 2, yhdistä margariini, sokeri ja hiutaleet ja ripottele marjojen päälle. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele halutessasi tuorein marjoin ja vihrein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat