Maltaisten makujen maailmaan Helsinki Beer Festivaleilla

Suomen mittavin oluttapahtuma Helsinki Beer Festival kokoaa kuluvan viikon lopulla jälleen oluenystävät maistelemaan maltaista juomaa bitteristä portteriin. Tänä vuonna oluttapahtuma johdattelee kävijät makumatkalle kotikaupunkinsa Helsingin ja muun Suomen lisäksi eri puolille Eurooppaa ja uutta maailmaa. 29. - 31. maaliskuuta jo neljättä kertaa järjestettävän festivaalin tapahtumapaikkana on Kaapelitehtaan Merikaapelihalli. Olutfestivaaleille odotetaan noin 15 000 kävijää.

Festivaalin erikoisteemana ovat viime vuosien kuluessa todellisen renessanssin kokeneet amerikkalaiset oluet. Eurooppalaisittain erikoisteemana ovat lisäksi parhaat englantilaiset tynnyrissä kypsyvät tuoreoluet, real alet. Näiden joukossa nähdään myös Englannin palkituin olut Timothy Taylor's Landlord, josta on luvattu aukaista tarjolle uusi tynnyri jokaisena festivaalipäivänä.

Saisiko olla saviolutta?

Festivaalivieraiden maisteltavana on kaikkiaan noin 300 - 400 erilaista olutta. Erikoisimmat vaihtoehdot lienevät höyry-, savi- ja kiviolut. Siiderinystäviäkään ei ole unohdettu, vaan maisteltavaa löytyy heillekin usean kymmenen erilaisen juoman verran. Uutuutena on tynnyristä tarjottava englantilainen real cider. Kansainvälisesti suurta mielenkiintoa herättänyt festivaalin parhaiden oluiden ja siiderien kilpailu järjestetään myös tänä vuonna ja tulokset julkistetaan perjantaina.

Mallasjuomien maistelu sujuu musiikin siivittämänä, festivaalin esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Sami Saari, Ultra Bra ja Hunajamelonit. Oluttapahtuman ovet ovat yleisölle avoinna torstaina ja perjantaina kello 18 - 02 ja lauantaina kello 14 - 02. (Lähde: Finfood)

Lisätietoja: Helsinki Beer Festival, tiedotusvastaava Mikko Montonen p. 050 511 5375

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja