Mainos

Malagan turma ei vaikuta turistibussien turvaohjeisiin

Suomalaiset matkanjärjestäjät eivät toistaiseksi suunnittele turisteille annettavien turvallisuusohjeiden muuttamista Malagan bussionnettomuuden vuoksi.

Nykyään matkustajille kerrotaan muun muassa turvavöiden käyttöpakosta ennen bussimatkan alkua ja autot tarkastetaan säännöllisesti.

- Tarvetta dramaattisiin muutoksiin ei ole, koska ohjeistus on nyt jo ollut aika tiukkaa. Isot onnettomuudet varmasti luontaisesti lisäävät turvavöiden käyttöä, mutta pakottaahan ketään ei voi, sanoo Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi.

Myös Finnmatkoilla ja Tjäreborgilla on tarkat listaukset siitä, mitä turvallisuusasioita matkustajien kanssa käydään läpi ennen bussin lähtemistä liikkeelle. Finnmatkoilla ohjeistus otettiin käyttöön runsas kymmenen vuotta sitten.

-Asiakkaille käydään läpi muun muassa vaahtosammuttimet, hätäpoistumistiet, ensiapulaatikon paikat ja turvavyön kiinnittäminen. Aluksi ohjeistukselle saatettiin vähän hymähdellä, mutta nykyisin ihmiset suhtautuvat siihen hyvin asiallisesti, sanoo Finnmatkojen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila.

Tjäreborg puolestaan on lähettänyt Malagan onnettomuuden jälkeen kaikkiin kohteisiin muistutuksen turvavöiden käytön pakollisuudesta. Matkustajille ilmoittamisesta huolehtivat bussinkuljettajan lisäksi yhtiön oppaat.

Onnettomuuksia vain harvoin

Matkanjärjestäjien mukaan turistit joutuvat liikenneonnettomuuksiin vain harvoin, vaikka esimerkiksi autojen vuokraaminen ja omin päin vieraassa maassa liikkuminen on lisääntynyt.

-Juuri siitä syystä paikallista liikennekulttuuria pidetään esillä kohteissa. Siitä on tietoa muun muassa hotellien opaskirjoissa ja tervetulotilaisuuksissa, Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski sanoo.

Kaikissa kohteissa matkanjärjestäjät eivät suosittele ollenkaan auton tai moottoripyörän vuokraamista. Matkanjärjestäjien omilla retkillä ja lentokenttäkuljetuksissa käytetään useimmiten paikallisilta yrittäjiltä vuokrattua bussia, ja ne tarkastetaan säännöllisesti.

-Yhtään bussisopimusta ei ole tietojeni mukaan jouduttu irtisanomaan turvallisuuspuutteiden vuoksi. Joskus on jouduttu huomauttamaan, jos bussissa on ollut joku puute, esimerkiksi kesken päivän rikki mennyt turvavyö. Mutta uskoisin, että entistä vähemmän on kuitenkin huomauttamista ainakaan EU-maissa, Finnmatkojen Mattila sanoo.

Kohteiden turvallisuusasioita matkanjärjestäjät käyvät kohteissa olevien kohdepäälliköiden ja oppaiden kanssa läpi vähintään joka lomakauden alussa. Esimerkiksi bussien turvallisuutta käydään tarkastamassa myös Suomesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.