Makwan Amirkhani palaa UFC-kehään jo tämän vuoden puolella – tulevissa sopimusneuvotteluissa vain yksi ehto: "Siitä se on kiinni"

Vieraana vapaaottelija Makwan Amirkhani 17:02
UFC-tähti Makwan Amirkhani oli keskiviikkona Huomenta Suomen vieraana.

Makwan Amirkhanin UFC-ura jatkui voitokkaissa merkeissä, kun hän kukisti Chris Fishgoldin viime viikonloppuna Tukholmassa. Amirkhanin on tarkoitus nousta seuraavan kerran kehään vielä tämän vuoden puolella.

Fishgoldia vastaan oteltu ottelu oli Amirkhanille uran kuudes UFC-kehässä. Viime aikoina noin kerran vuodessa kehään noussut Amirkhani aikoo nyt kiristää huomattavasti ottelutahtiaan. Seuraava ottelu on luvassa vielä tänä vuonna.

– Totta kai. Pidetään nyt momentum päällä, kun on treenattu ja hyvä fiilis fyysisesti ja henkisesti. Kyllä mä tämän vuoden puolella aion otella satavarmasti, Amirkhani vakuuttaa MTV Urheilulle.

– Uskon, että pystyn voittamaan ihan kenet vain tässä sarjassa. Ei ole epäilystä itseäni kohtaan. Ei mua hirveästi liikuta, kuka siellä on vastassa, Amirkhani toteaa viileästi.

Amirkhanin nykyinen UFC-sopimus kattaa enää vain yhden ottelun. Uusi sopimus on kuitenkin jo suunnitteilla, mutta suomalaisottelijalla on sopimusneuvotteluissa vain yksi ehto.

– Uuden sopimuksen pitäisi tulla. Kyllä he saavat nostaa mun palkkaa. On mullakin ihmisiä, kenelle mun pitää maksaa. Koko ajan kulut kovenevat, kun matsit kovenevat. Ei ole kivaa olla aina se, joka kysyy palveluksia.

Amirkhani sai lauantaisesta voitostaan muhkean bonuksen, sillä miehen tilille napsahti reilut 90 000 euroa. Amirkhani toivoo kuitenkin kovempaa palkkaa uuden sopimuksensa myötä.

– Kirjoitan uuden sopimuksen, kunhan palkkio on kohdillaan. Saavat tuplata sen, mitä tienasin tästä matsista. Kyllä mä tiedän mun oman markkina-arvoni, minkä olen rakentanut.

Amikhani on otellut UFC:ssä nyt kuusi ottelua, joista saldona on viisi voittoa ja vain yksi tappio. Amirkhani uskoo vakaasti, että yhteinen sävel palkan suhteen UFC:n kanssa löytyy.

– 5-1-recordi. Siinä on ihan kohtalaisen hyvä saldo. Jengiä kiinnostaa ja jengi puhuu. Siitä se on kiinni, että saanko oikean palkan. Kyllä mä uskon, koska ei ole mitään syytä, Amirkhani sanoo luottavaisena. 

Lue myös:

    Uusimmat