Suomalaisten uskomaton tuki mykisti Makwan Amirkhanin, unelmana yhä otella Helsingissä – "UFC saisi kokea ihan erilaisen yleisön"

Vieraana vapaaottelija Makwan Amirkhani 17:02
Makwan Amirkhani oli keskiviikkona Huomenta Suomen vieraana.

Makwan Amirkhani palasi UFC-kehään voitokkaasti Tukholmassa kukistamalla Chris Fishgoldin näyttävästi. Paikalle saapunut runsaslukuinen ja innokas suomalaisyleisö sai Amirkhanin unelmoimaan entistä enemmän Helsingissä järjestettävästä UFC-illasta.

Amirkhani päihitti Fishgoldin Tukholman Globenissa näyttävällä anakonda-kuristuksella. Amirkhanin otteita Tukholmaan oli tullut seuraamaan runsaasti suomalaisia, jotka kannustivat antaumuksella omaa ottelijaansa. Yleisön tuki teki Amirkhaniin valtavan suuren vaikutuksen.

– Se oli helposti yksi elämäni kohokohdista. Mietin, että olenko mä oikeasti Tukholmassa. Se oli mahtavaa. Etenkin vielä maahanmuuttajana. Tuolla on sellaisia ihmisiä, jotka sanovat, etten ole suomalainen. Okei, en ehkä ole suomalainen, mutta jos olisin itse toisen maan kansalainen, johon maahanmuuttaja tulisi ja nostaisi meidän maan lippua. Kyllä mä olisin siitä tyytyväinen. Ei tarvitse olla ylpeä, mutta tyytyväinen. Tuo äijä arvostaa tätä maata ja tekee hyvää yhteiskunnalle, Amirkhani kuvailee omia tuntemuksiaan MTV Urheilulle.

Yleisön antama tuki antoi Amirkhanille rutkasti energiaa UFC-kehässä. Kaiken kaikkiaan kokemus oli uskomaton.

– Otellaan Ruotsissa ja kortilla on ruotsalaisia ottelijoita. Sitten tulee Suomesta tällainen kaveri, joka saa sinne sellaisen hypen, ettei mitään järkeä. Kaikki ruotsalaisetkin lähtivät siihen vielä mukaan. Olen tuntenut jossain lätkäpelissä tuollaisen kannustuksen, Amirkhani jatkaa.

Viime viikonlopun ottelun jälkeen Amirkhani on tavannut kadulla useita iloisia ihmisiä, jotka ovat osoittaneet tukensa suomalaisottelijalle. Jatkuva tuki ja kannustus on saanut Amirkhanin tajuamaan, että hänen suorituksillaan on merkitystä ja Suomen kansa on todella hänen takanaan.

– Sanoin itselleni, että mulla on oikeasti faneja. Ennen mua hävetti, jos joku tuli pyytämään kuvaa, kun olin kavereiden kanssa. Nyt sitä oikeasti tajusi, että jengi oikeasti seisoo mun takana ja haluaa mun menestystä. Heti matsin jälkeen tuli kuvitelma, että hei me oltiin Ruotsissa nyt. Mitä jos olisimme Helsingissä?

Niinpä. Mitä jos Amirkhani ottelisi Helsingissä? Ajatus ei ole mahdoton, sillä Amirkhani on otteillaan osoittanut, että Amirkhanin edesottamukset UFC-kehässä kiinnostavat laajalti. Amirkhanin mielestä Helsinki ja UFC-ilta olisivat toimiva yhdistelmä.

– Totta kai se on mahdollista niin kauan kuin pysytään noissa lukemissa kuin viikonloppuna. Totta kai UFC on kiinnostunut sellaisesta. Ollaan nyt rehellisiä, kyllä mä Hartwall Arenan täytän. Se ei todellakaan ole ongelma, Amirkhani vakuuttaa itsevarmana.

– Jos pystyn Globeniin tuomaan tuollaisen show’n. Jos puhutaan, että Suomi on mun koti, niin Helsinki on sen sydän. Jos me tänne saadaan UFC, niin huh huh. UFC saisi kokea ihan erilaisen yleisön. Olen siitä aivan varma, Amirkhani lupaa.

Lauantainen voitto herätti useita spekulaatioita siitä, otteleeko Amirkhani seuraavaksi Yhdysvalloissa. Amirkhani ei poissulje mahdollisuutta otella rapakon takana, mutta mitään kiirettä USA:n UFC-häkkeihin hänellä ei ole.

– Mulle on tärkeämpää, että saan UFC:n Suomeen. On muitakin vapaaottelijoita, jotka pystyisivät tulemaan samalle kortille. Siitä tulisi aika näyttävä ilta. Se markkina-arvo, mikä siitä Suomelle tulisi, on jäätävä, Amirkhani kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat