Maksapata Provencen tyyliin

  • 400 g naudan tai broilerin maksaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • öljyä
  • 200 g herkkusieniä
  • tomaattisosetta
  • 3 dl lihalientä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • timjamia, rosmariinia, salviaa, kynteliä

Suikaloi maksa, josta on poistettu kalvo. Hienonna sipuli, suikaloi porkkanat sekä paprika ja viipaloi herkkusienet.

Ruskista maksapalat kevyesti öljyssä pannussa yhdessä sipulin kanssa. Lisää pannuun muut kasvikset, mausteet ja tomaattisose, kypsyttele niitä hetki. Kaada lihaliemi pannuun ja hauduta noin 20 minuuttia.

Suurusta pata sekoittamalla vehnäjauhot tilkkaa kylmää vettä. Kaada suurus ohuena nauhana pataan koko ajan sekoittaen. Hauduta vielä muutama minuutti. Tarjoa perunan ja salaatin kera.

Lue myös:

    Uusimmat