Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maksaa venetsialaiseen tapaan (Fegato alla veneziana)

Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä ja maksaa venetsialaisittain
Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä ja maksaa venetsialaisittainCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 15:18(Päivitetty 01.03.2005 13:06)
  • 500 g vasikan tai naudan maksaa
  • 300 g kuorittua sipulia
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 pieni puntti persiljaa
  • öljyä paistamiseen
  • puolikas sitruuna
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria

Poista kalvot maksasta ja leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipulit ja leikkaa ne myös aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja mausta sekä jauhota maksat kevyesti. Kuumenna öljy ja paista maksat nopeasti molemmin puolin rapeaksi. Nosta maksat sitten tarjoiluvadille odottamaan. Lisää pannuun voi ja paista sipuleita kevyesti hetki, lisää sitten valkoviini ja raasta hieman sitruunan kuorta joukkoon. Lisää myös pari tippaa sitruunan mehua. Anna hautua hetki ja lisää runsaasti hienonnettua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä nopeasi ja kaada maksojen päälle. Lisäkkeeksi sopii esim. riisi tai pasta.

Juomaksi sopii paikallinen viini. Soave Classico Superiore, nro 8282 hinta 8,87 euroa.

- Toim. Sami Hiltunen

Lisää aiheesta:

Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannutMitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksiSuomi on keuhkosyövän hoidossa EU:n heikoimpia – Jaakon vaimo kärsii vakavista seurauksistaLuka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyy
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:25
    Ruoka

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • 15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • 11:31
    YouTube

    Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksi

  • 08:50
    Syöpä

    Suomi on keuhkosyövän hoidossa EU:n heikoimpia – Jaakon vaimo kärsii vakavista seurauksista