Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maksaa venetsialaiseen tapaan (Fegato alla veneziana)

Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä ja maksaa venetsialaisittain
Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä ja maksaa venetsialaisittainCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 15:18(Päivitetty 01.03.2005 13:06)
  • 500 g vasikan tai naudan maksaa
  • 300 g kuorittua sipulia
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 pieni puntti persiljaa
  • öljyä paistamiseen
  • puolikas sitruuna
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria

Poista kalvot maksasta ja leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipulit ja leikkaa ne myös aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja mausta sekä jauhota maksat kevyesti. Kuumenna öljy ja paista maksat nopeasti molemmin puolin rapeaksi. Nosta maksat sitten tarjoiluvadille odottamaan. Lisää pannuun voi ja paista sipuleita kevyesti hetki, lisää sitten valkoviini ja raasta hieman sitruunan kuorta joukkoon. Lisää myös pari tippaa sitruunan mehua. Anna hautua hetki ja lisää runsaasti hienonnettua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä nopeasi ja kaada maksojen päälle. Lisäkkeeksi sopii esim. riisi tai pasta.

Juomaksi sopii paikallinen viini. Soave Classico Superiore, nro 8282 hinta 8,87 euroa.

- Toim. Sami Hiltunen

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."