Makkaraa ja kasviksia vartaassa ja kaalimakkarapata 6.6.2001

Toim. Kati Nappa

Makkaraa ja kasviksia vartaassa

maustettua lenkki- tms makkaraa
paprikaa
herkkusieniä
kesäkurpitsaa
kirsikkatomaatteja

öljyä grillauskastiketta

1. Laita puutikut likoamaan veteen puoleksi tunniksi.
2. Poista makkarasta kuori ja leikka se sopivan kokoisiksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
3. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsa.
4. Pujottele kasvikset ja makkarapalat tikkuihin ja sipaise öljyllä.
5. Grillaa, kääntele ja voitele grillauskastikkeella.
6. Seuraksi maisutuu leipä tuoreena tai paahdettuna.

Kaalimakkarapata

1 varhaiskaali
1-2 rkl öljyä
4-6 porkkanaa
3-4 varhaissipulia
1 keltainen paprika
(1/2 kesäkurpitsa)
2-3 dl vettä+1 rkl kasvis- tai lihafondina
suolaa, mustapippuria
tuoretta oreganoa ja persiljaa
300-500 g voimakkaasti maustettua lenkkimakkaraa

1. Lohko ja paloittele kaali. Leikkaa porkkanat penneiksi, sipulit, kesäkurpitsa ja paprika paloiksi.
2. Viipaloi tai kuutioi makkara.
3. Kaada vähän öljyä paistokasariin ja kuullota kaalia, porkkanapennejä ja sipulin valkea osaa hetki.
4. Lorauta sekaan vesi ja fondi ja kuumenna kiehumispisteeseen.
5. Lisää loput kasvikset ja hauduta noin 20 min.
6. Paahda makkarapalat ja lisää ne ja sipulin vihreät varret kypsymisen loppuvaiheessa kasariin.
7. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon hienonnettua oreganoa ja persiljaa.
8. Tarkista maku ja tarjoa lisukkeeksi leipää.

Lue myös:

    Uusimmat