Makkara-minestronepata ja nopea uunijäätelö

Makkara-minestronepata

  • 1 paketti lenkkimakkaraa
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1/4 keräkaalia
  • 2 dl kypsiä papuja
  • 1 dl makaronia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • n. 1 l kanalientä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Suikaloi ne sekä keräkaali. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota kasviksia siinä hetki. Lisää tomaatti pyree ja paloiteltu makkara ja makaronit sekä pavut. Sekoita hetken verran ja lisää kanaliemi sekä timjami. Anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Nopea uunijäätelö

  • 1 pkt vaniljajäätelöä
  • 4 valkuaista
  • 4 rkl sokeria
  • valmista sokerikakkupohjaa
  • 1 prk säilykepersikoita

Kuumenna uuni 250 asteiseksi. Leikkaa kakkupohjasta sopiva pala ison uuninkestävän kulhon pohjalle. Valuta persikat ja paloittele ne isoksi kuutioksi. Kaada kuutiot kulhoon kakkupohjan päälle. Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Leikkaa jäätelö paloiksi ja lado palat persikoiden päälle. Peitä koko komeus marenkivaahdolla ja laita kuumaan uuniin noin 3 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoile heti!

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat