Makeat grilliherkut

Grillissä voi tehdä myös jälkiruokaa! Kokeile grillattuja hedelmiä, tikkupullaa tai makeita hunajaleipiä.

Kun akuutti makeanhimo iskee, valmista helppoja ja herkullisia hunajaleipiä. Grillaa patonkipaloja ja levitä leivän päälle sinihomejuustoa, vadelmia ja hunajaa. Yksinkertaista ja hyvää!

Tikkupulla on kesäretkien ehdoton herkku. Nuotiolla paistetun grillipullan kanssa maistuu suussa sulava leipäjuustokahvi.

Grillipulla

1 l maitoa
noin 1½ kg vehnäjauhoja
2 kananmunaa
200 g voita
1 pala hiivaa
sokeria
kardemummaa
suolaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää sokeri, voisula, kardemumma ja murennettu hiiva. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja riko mukaan kananmunat. Vaivaa loput jauhot taikinaan ja jätä se nousemaan pyyhkeen alle, grillin lämpöön.

Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, pyöräytä siitä noin kymmensenttisiä, sentin paksuisia tankoja ja grillaa ne kypsiksi miedolla lämmöllä, pari kertaa kääntäen.

Leipäjuustokahvi

200 g leipäjuustoa
2 dl pannujauhatuskahvia
kahvikermaa
sokeria

Kuumenna pannullinen (noin1 l) vettä ja ripottele kahvinporot veteen. Anna kahvin tekeentyä ainakin vartin ajan grillin lämmössä, mutta älä päästä sitä kiehumaan.

Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi kuppeihin ja lisää sokeri ja kerma. Kaada kuuma kahvi päälle ja nauti heti.

Hedelmiä grilliin

Kesämökillä grillatut banaanit päihittävät maussa ja terveellisyydessä ravintolasta tutut friteeratut banaanit.

Tee kuorimattomaan banaaniin veitsellä viilto ja täytä banaani suklaapalloilla. Parhaiten grillibanaaneissa toimii tummasuklaa, mutta myös maitosuklaa sopii banaanin makuun. Grillaa banaaneja kuorineen niin kauan, että kuoret mustuvat. Tarjoa grillatut banaanit vaniljajäätelön kanssa.

Aki Wahlmanin helpot maustetaan karamellirouheella.

Kätevä tapa grillata hedelmiä on tehdä niistä ja valituista mausteista nyyttejä. Sami Garam suosittelee grilliaterian jälkiruoaksi helppoja suklaa-omenanyyttejä.

Muurinpohjapannu sopii täydellisesti jälkiruokien valmistukseen. Muurikassa voissa paistetut hedelmät maistuvat sellaisenaan jäätelön tai kermavaahdon kera tai paistetuista hedelmistä voi tehdä esimerkiksi makeita tortilloja.

Saran grillihedelmät

Sara La Fountainin makeat grillihedelmät maustetaan vaniljalla ja tarjoillaan jäätelön ja murustettujen amaretto-keksien kera.

1 ananas, kuorittuna ja paloiteltuna
2 persikkaa, siemen poistettuna ja paloiteltuna
1 vaniljatanko, puolitettuna
1 sitruunaruoho, pienennettynä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 l jäätelöä (vanilja)
5 kpl amaretto-keksejä, murskattuna

Laita kattilaan sokeri, vesi, sitruunaruoho ja vaniljatanko. Anna ainesten keittyä noin 10 minuuttia niin, että se muuttuu siirappimaiseksi. Siivilöi siirappi ja anna jäähtyä.

Leikkaa ananas ja persikat. Laita hedelmän palaset kulhoon ja kaada joukkoon sokerisiirappi ja anna hetken marinoitua.

Karamellisoi hedelmät grillipannulla molemmilta puolin. Tarjoile hedelmät vaniljajäätelön ja amarettokeksien kera.

Teksti: MTV3

Kuvat: MTV3 ja Ruokakesko Oy

Lue myös:

    Uusimmat