Majavan pureman itäsiperianlaikan omistaja tuomittiin 200 euron sakkoihin – laiminlöi koiransa hoidon, Jeppe jäkersi jalkansa poikki

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut eläinsuojelurikoksesta miehen, joka laiminlöi oikeuden mukaan koiransa jalan hoitoa. Koiran kuolemaan johtanut tapahtumaketju alkoi, kun majava puri itäsiperianlaika Jeppeä toukokuussa 2018.

Isäntä käytti koiraa eläinlääkärissä, jossa haava sidottiin ja puhdistettiin. Koira sai antibioottikuurin ja kipulääkettä.

Oikeuden mukaan koira "jäkersi" elokuun puoliväliin mennessä takajalkansa varvasosan kuolioon, ja mies vei Jepen lääkäriin. Lääkäri esitti isännälle vaihtoehdoiksi koiran takajalan amputaatiota tai koiran lopettamista. Eläinlääkärin mukaan jalka olisi pitänyt amputoida viimeistään elokuun loppupuolella.

Isäntä ei suostunut lopettamiseen tai amputaatioon. Oikeuden mukaan isäntä odotti yli kuukauden, eikä ryhtynyt toimenpiteisiin koiran jalan hoitamiseksi. Lokakuussa tehdyllä tarkastuskäynnillä lääkäri havaitsi, että koira oli purrut jalkansa poikki ja lääkäri lopetti koiran isännän suostumuksella. Koiralla ei käytetty kauluria tai estetty sitä nuolemasta haavaa.

Isäntä katsoi hoitaneensa koiran jalkaa riittävästi ja kiisti rikoksen. Oikeus katsoi, että isäntä kuitenkin aiheutti koiralle tarpeetonta kipua ja tuskaa tahallisella laiminlyönnillä.

Mies tuomittiin 20 päiväsakkoon, josta tulee hänen tuloillaan maksettavaa 220 euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat