Maitotyttö 2001 on Pauliina Kalenius

Tänään valittiin uusi Maitotyttö. Järjestyksessä 28. valtakunnallinen maidon lähettiläs on 24-vuotias Pauliina Kalenius Kouvolasta. Reipas ja iloinen Maitotyttö on gradua vaille valmis kotitalousopettajaopiskelija Helsingin yliopistosta.

Maitotyttö on Maito ja Terveys ry:n työntekijä. Maito ja Terveys on kansanterveysjärjestö, jonka tehtävänä on kertoa hyvästä ravitsemuksesta sekä maidon ja maitovalmisteiden merkityksestä ruokavaliossa. Järjestön jäseninä on 23 terveyteen, urheiluun, maitoalaan ja raittiuteen liittyvää järjestöä sekä meijerialan yritystä.

Vuoden kestävän pestin aikana Maitotyttö kiertää eri tapahtumissa ympäri Suomea ja kertoo terveistä elämäntavoista ja maitovalmisteiden merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. Vierailukohteita ovat mm. päiväkodit, koulut, liikunta- ja raittiustapahtumat sekä vanhainkodit ja varuskunnat.

Terve, reipas, urheilullinen ja sanavalmis Maitotyttö

Pauliina pitää opiskelualaansa hyödyllisenä Maitotyttövuoden haasteille ja uskoo voivansa yhdistää toiveensa työskennellä ihmisten ja ruoan parissa. Hän tunnustautuu maitovalmisteiden uskolliseksi käyttäjäksi, kuten asiaan kuuluu. Suosikkituotteiden listan kärkipäässä on ainakin jogurtti. Vapaa-ajallaan Maitotyttö harrastaa monipuolisesti liikuntaa - yhdeksän vuoden kilpayleisurheilu-uran jälkeen liikuntaharrastuksiin lukeutuvat kuntosaliharjoittelu, spinning ja lenkkeily.

Raati palkitsi myös Pauliina Pääkkösen Porista ja Kaisa Ojalan Riihimäeltä. Yleisön suosikiksi nousi joensuulainen Mari Matveinen.

Maitotytön tai -pojan vuoden kestävästä työstä oli kiinnostunut yli 100 nuorta, joista parikymmentä kutsuttiin hakemusten perusteella haastatteluun. Raati valitsi ehdokkaista yhdeksän yleisölle esiteltäväksi. Voittajan valinnan perusteina olivat 19-24 vuoden ikä, valovoimaisuus, iloisuus, elämänmyönteisyys ja kiinnostus ruoanlaittoon, ravitsemukseen ja terveyteen.(MTV3 Internet / Maito ja Terveys ry)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja