Maissikana, Lohkoperunat, Tomaattisalsa ja Maissi-avokadosalaatti 19.2.2000

toim. Ari Malmberg

Maissikana


4 broilerin rintafileetä
5 dl maissihiutaleita
ripaus suolaa
mustaa pippuria
chiliä
öljyä paistamiseen
Hienonna kulhossa maissihiutaleet perunansurvimella tai vastaavalla. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja chili. Nuiji broilerifileet muovipussissa noin yhden sentin paksuisiksi.
Pyörittele broilerifileitä maissihiutale-mausteseoksessa. Paista paistinpannulla molemmin puolin noin 5 minuuttia. Lieden levyn lämpö ei saa olla liian kuuma. Tarjoa lohkoperunoiden ja maissi- avokadosalaatin kanssa.

Lohkoperunat


8-10 kiinteää perunaa
1 rkl öljyä
suolaa
paprikajauhetta
Pese perunat ja leikkaa ne pituussuunnassa kuudeksi tai kahdeksaksi lohkoksi. Pane perunalohkot noin kolmen litran vetoiseen muovipussiin. Lisää pussiin öljy, suola ja parikajauhe.
Pyörittele perunalohkoja pussissa hyvin, jotta ne kaikki saavat öljyisen pinnan. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa noin puoli tuntia.

Tomaattisalsa


1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
(tuoretta korianteria)Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita sipulit tomaattimurskaan ja lisää mausteet. Sekoita hyvin.

Maissi-avokadosalaatti


1-2 avokadoa
100 g pakastemaissia
salaattia
kurkkua
oliiviöljyä
viinietikkaa
suolaa
mustaa pippuria

Lue myös:

    Uusimmat