Maija-Liisa Peuhu

Maija-Liisa Peuhu alias Ulla Taalasmaa tietää kuinka paidat silitetään ja leipäjälkkäri valmistetaan. Salatut elämät -tv-sarjassa talonmiehen rouva Taalasmaa asuu kerrostalossa, kun taas näyttelijä Peuhu rivitalossa.

Nimi: Maija-Liisa Peuhu

Perheen koko: Mies, 17v. poika ja 7v. koira

Unelmakoti:

Se on tämä, missä asun eli Laajasalossa yhdessä tasossa rivitalon päässä ja pelkkää metsää näkyy ja pikkasen pilkottaa meri.

Mikä kotona ärsyttää:

Haluaisin, että kaikki olisi aina hirveän hyvässä järjestyksessä, esim. tämä nuorison huone, ja kengät olisi aina nätisti. Toisaalta, kun katson omaa vaatekaappiani, totean, että ehkä se omena ei ole niin kauaksi puusta pudonnut.Rakkain huonekalu:

Luulen, että se on se hella. Siinä pystyy muitakin viihdyttämään, kun siinä oikein värkkää.

Mieluisin paikka kotona:

Mä ainakin olen eniten keittiössä. Se kai sitten.

Kodin parhaat värit:

Tällä hetkellä ne ovat valkoinen, sininen ja metalli. Elämä on muuttunut sillä tavalla, että sanotaan 25 vuotta sitten mulla oli kaikki sellaista vanhaa, mutta nykyisin modernia.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Juu, olisi monta paikkaa! Juuri mietin, keneltä saisi tiedon, mistä sellaisen reiskan saisi. Paljon pitäisi maalata, ja me juuri kiskotiin miehen kanssa yksi hylly alas ja pitäisi ne reiät laittaa sellaisella aineella. Sitten pitäisi laittaa yksi toinen hylly seinään ja kaikkea sellaista.Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline:

Hmm. Veitsi. Aina pitää leikata, silputa ja paloitella.

Miltä kotonasi tuoksuu?

No, onneksi et kysynyt sitä eilen. Mä nimittäin laitoin toissapäivänä tuoretta makrillia savustuspussissa ja jeesus varjele sitä hajua! Se ei lähtenyt pois sinä päivänä eikä vielä eilenkään. Kala oli hyvää, mutta jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi makrillin laitto savustuspussissa.

Siivousvinkkisi:

Se on tietysti hyvä juttu, että potkii niitä villakoiria ja puhaltaa pari kertaa lasipöydältä pölyjä pois. Juu, Nyt tiedän oikein hyvän! Olen niin rakastunut siihen huiskuun, mikä se on nyt oikein on. Sen kanssa siivous on niin nopeata ja taiteellista.

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:

Tämä on jäänne siitä, että olen ollut au pairina Lontoossa 3 kuukautta juutalaisperheessä, jossa opetettiin, miten miesten paita silitetään. Sitä ei saanut silittää senttiäkään muulla tavalla. Oli määrätty järjestys ja määrätty laskostus ja se on säilynyt. Mä en voi tehdä tänä päivänäkään muulla tavalla. Ei sitä kukaan kyllä huomaa - mun pitäisi varmaan mainostaa. Kun näen jollakin miehellä paidan, jossa näkyy selässä sellainen taitos, joka on silitetty näinpäin, tiedän heti, että tämä on samalla linjalla mun kanssa. Niitä näkee kyllä harvoin.

Lempiruokasi: Ruoka yleensä, valitettavasti.

Juomasuosituksesi: Vesi ja hiilihappoinen

Paras reseptisi:

Oi ei! Pienestä asti olen laittanut tietystii karjalanpaistia, jota eilen mm. laitoin ja hämäläistä perunalaatikkoa. Laitan vuodet ympäriinsä myös leivästä tehtyä jälkkäriä: Kuivia leipiä maidossa, vaniljakastiketta, puolukkahilloa ja munamaito päälle. Nuorisokin syö sitä aamupuuuron sijasta.

(HV/MTV3)

Salatut elämät jatkuu MTV3-kanavalla uuden sopimuksen myötä vuoden 2006 kevääseen saakka. http://www.mtv3.fi/salatutelamat/

Lue myös:

    Uusimmat