Maija-Liisa Peuhu: Tahto on tärkein asia

Entinen Salatut elämät -sarjan tähti, näyttelijä Maija-Liisa Peuhu kertoo, millä eväillä hänen mielestään saa parisuhteen kestämään.

− Tahto, toisen huomioonottaminen ja kunnioittaminen, yhteinen huumorintaju sekä kompromissit, listaa Maija-Liisa Peuhu pitkän parisuhteen saloja.

Hän on ollut naimisissa Keijo K. Kulhan kanssa 25 vuotta. Pariskunta tapasi Turussa, jonka kaupunginteatterissa Peuhu tuolloin näytteli. Rakkaus ei roihahtanut saman tien, mutta kiinnostus tutustua toiseen paremmin syntyi heti ensitapaamisella. Tutustuminen jatkuu edelleen.

− Parisuhde muuttuu koko ajan, niin kuin ihminenkin muuttuu, yrityksen ja erehtymisen kautta, Peuhu toteaa.

Työkiireet eivät Peuhun parisuhdetta häiritse

Peuhu näytteli talonmiehen rouva Ulla Taalasmaata Salatuissa Elämissä kahdeksan vuotta. Aika oli hektistä, ja yksityiselämää ei juuri ollut. Parisuhde ei kuitenkaan kiireestä huolimatta kärsinyt. Peuhun puoliso kun tekee myös paljon töitä ja ymmärtää työkiireitä.

− Meidän molempien työ on sellaista, jota haluamme tehdä. Mieheni on hyvin ymmärtäväinen ja tutkii ja kirjoittaa itsekin koko ajan, Peuhu kertoo.

Peuhun parisuhteessa ei oteta stressiä yhteisestä ajasta silloin, kun on kiire.

− Ei meillä sellaisia riitoja ole. Me ollaan jo niin vanhoja, että osaamme pitää parisuhteestamme huolta, hän sanoo.

Tahto, rakkaus ja yhteinen huumori

Peuhu lainaa Sami Feiringin aforismia, jota pitää oivallisena parisuhdevinkkinä: "Etsikää viisautta, löytäjä saa pitää"

Heti perään hän kuitenkin kiiruhtaa kertomaan, ettei itse ole mikään järkevä ihminen.

− Mutta onneksi mieheni on, hän toteaa.

Peuhu ei usko, että kenellekään on olemassa yhtä ainoaa oikeaa, itselle luotua kumppania. Hänen mielestään pitkä parisuhde onnistuu, jos tahtoa riittää.

− Tärkeintä on tahto, halu pysyä yhdessä, ja tietenkin rakkaus. Yhteinen huumorintaju pitää myös olla. Se pelastaa aina, Peuhu sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja