Mahtijoukkueessa kipinöi – tähti ja kapteeni tyrmäsivät kohupelaajan käytöksen

Yhdysvaltojen naisten jalkapallomaajoukkueessa pelaavan Korbin Albertin käytös sosiaalisessa mediassa on saanut kriittisen vastaanoton joukkueen kapteenilta Lindsey Horanilta ja tähtipelaajalta Alex Morganilta. Albert itse pahoitteli toimintaansa jo viime viikolla.

Yhdysvalloissa vähemmistöjen ja tasa-arvon merkittäväksi symboliksi nousseen naisten jalkapallomaajoukkueen kilpi tahriintui keskikenttäpelaaja Korbin Albertin toiminnasta nousseesta kohusta.

Viime viikolla kävi ilmi Albertin jakaneen seuraajilleen videon kristillisestä messusta, jossa tuomittiin homoseksuaalisuus ja transsukupuoliset tuntemukset. Seuratasolla Paris Saint-Germainia edustava keskikenttäpelaaja oli myös tykännyt julkaisusta, jossa kerrottiin Megan Rapinoen akillesjänteen repeämisestä uran viimeisessä ottelussa.

Entinen maajoukkuekapteeni Rapinoe tunnetaan äänekkäänä seksuaalisen tasa-arvon puolustajana.

Keskiviikkona Albertin toimintaa kommentoivat Yhdysvaltojen nykyinen kapteeni Lindsey Horan ja tähtihyökkääjä Alex Morgan.

Kaksikko mainitsi Albertin nimeltä ja nosti tapauksen itse esille lehdistötilaisuuden alkajaisiksi. 

– Olemme työskennelleet äärimmäisen tarmokkaasti pitääksemme yllä maajoukkueen integriteettiä läpi sukupolvien, ja olemme äärimmäisen pettyneitä, ettei tätä standardia ole kyetty säilyttämään, Horan harmitteli.

Morgan lisäsi naisten maajoukkueen pyrkivän olemaan turvallinen ja muita kunnioittava tila sekä jatkossakin LGBTQ+-yhteisön liittolainen.

Rapinoen huomautettua Albertin sosiaalisen median liikkeistä viime viikolla, 20-vuotias Albert kertoi, ettei halunnut loukata ketään.

– Hyökkäävien, tunteettomien ja loukkaavien julkaisujen jakaminen ja niistä tykkääminen oli epäkypsää ja epäkunnioittavaa, eikä se ollut koskaan tarkoitukseni, Albert kirjoitti Instagramissa.

– Olen todella pettynyt itseeni ja syvästi pahoillani, että olen satuttanut joukkuekavereitani, muita pelaajia, faneja, ystäviäni ja ketä tahansa asiasta loukkaantuneita.

Albert ei toistaiseksi ole kommentoinut Horanin ja Morganin keskiviikkoista ulostuloa. 

Yhdysvaltojen naisten maajoukkue kohtaa kutsuturnauksen SheBelieves Cupin välierässä Japanin lauantaina Atlantassa.

Lue myös:

    Uusimmat