Magdalenan koira katosi liki kahdeksan vuotta sitten – uudenvuodenaattoiltana tuli häkellyttävä puhelu: "Sanoin, että se ei voi olla mahdollista"

Karkumatkalla ollut koira löytyi yli 80 kilometrin päästä perheen vanhan kodin kuistilta. 1:04
Myös tämä koira oli hukassa ja löytyi sitten, tosin 80 kilometrin matkan päästä.

Liki kahdeksan vuotta kateissa ollut koira löytyi yllättäen uudenvuodenaattoiltana, The Sun ja New York Post kertovat.

Noin kahdeksan vuotta sitten Magdalena Klubczukin shih tzu -rotuinen Roxy-koira katosi. Pohjois-Walesin Connah’s Quayssa asuvan 35-vuotiaan naisen koira oli ollut puutarhassa sillä välin, kun hän itse oli ollut töissä. Magdalenan poika ja veli olivat olleet sillä välin kotona ja jättäneet oven auki, jotta Roxy pääsisi puutarhaan.

– Kun tulin kotiin, tajusin, että se oli kadonnut, Magdalena kertoo The Sunille.

Magdalena etsi koiraansa viikon ajan. Hän otti yhteyttä eri tahoihin, muun muassa paikallisiin eläinklinikkoihin, mutta Roxya ei löytynyt.

– Sillä oli panta, jossa oli minun yhteystietoni. Lisäksi sillä oli mikrosiru. Niinpä aloin ajatella, että se oli ehkä varastettu.

Jossain vaiheessa Magdalena luopui toivosta. Hän tuli siihen tulokseen, että 3-vuotias Roxy oli joko kuollut tai joku oli varastanut sen.

Toimitettiin eläinyhdistyksen hoiviin uudenvuodenaattona

Liki kahdeksan vuotta myöhemmin, noin yhdentoista aikaan uudenvuodenaattoiltana 2020 tapahtui jotain yllättävää: kaksi naista näki Roxyn juoksentelevan kadulla Buckleyssa, Koillis-Walesissa. He veivät sen Skylor's Animal Rescue -eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin Dobshilliin.

Keskuksen johtaja Dawn Taylor tutki, oliko Roxylla mikrosirua. Sirusta saamiensa tietojen ansiosta hän sai tietää, että koira kuului Magdalena Klubczukinille.

Omistaja hämmästyi tavattomasti

Kun Magdalenalle soitettiin ja kerrottiin, että hänen koiransa oli löytynyt, hän ei ollut ensin uskoa korviaan.

– Kun sain puhelun, sanoin, että se ei voi olla mahdollista.

Magdalena luuli, että Dawn puhui hänen toisesta koirastaan, 6-vuotiaasta staffordshirenbullterrieristä. Se istui hänen vierellään sohvalla. Hän hämmästyi tavattomasti, kun tajusi, että soittaja tarkoitti Roxya.

– Kun hän selitti tilanteen, en pystynyt edes puhumaan, kun olin niin sokissa. Olimme kaikki nämä vuodet luulleet, että Roxy oli kuollut.

Tiedossa ei ole, missä koira on nämä vuodet lymyillyt tai miten se päätyi Buckleyyn.

Tutkimuksiin nisäkasvaimen takia

Roxy oli eläinyhdistyksen hoivissa yön yli. Seuraavana päivänä Magdalena perheineen meni katsomaan sitä. Koira on hoidossa Magdalenan ystävän luona, kunnes se voidaan turvallisesti esitellä perheen toiselle koiralle. 

Magdalena kertoi haastattelussa aikovansa viedä koiran pikimmiten eläinlääkäriin. Kävi nimittäin ilmi, että sillä on nisäkasvain.

– Se näyttää voivan hyvin, mutta on tosi laiha. Vielä emme tiedä, kuinka paha kasvain on.

Eläinsuojelyhdistys julkaisi Facebook-päivityksen

Eläinsuojeluyhdistys julkaisi Facebook-sivullaan kuvia Magdalenan ja Roxyn jälleennäkemisestä. Roxy oli ollut kateissa 7 vuotta ja kahdeksan kuukautta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se oli tosi tunteikas kohtaaminen. Minusta tuntuu, että se tunnisti minut, Magdalena kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat