Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Madekeitto

madekeittoa
madekeittoaMTV Oy
Julkaistu 09.04.2001 13:17(Päivitetty 10.02.2005 14:48)
  • 1-1,2 kg:n made
  • keitinliemi:
  • 1-1,2 l vettä
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • 4-8 maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • keittoon:
  • 6-10 perunaa
  • 1-2 sipulia
  • pippuria myllystä hienonnettua
  • tilliä
  • nokare voita tai margariinia
  • (suolaa)

Nylje made, viillä vatsa auki ja poista sisälmykset ja kidukset varoen, ettei sappi hajoa. Irrota maksa ja mäti- tai maitipussit. Huuhdo kala.

Nosta kala kokonaisena kiehuvaan maustettuun veteen. Kuori vaahto. Hauduta kypsäksi (15-20 min.) hyvin miedolla lämmöllä. Kuori ja paloittele sillä aikaa perunat ja hienonna sipuli.

Nosta kala varovasti vadille ja siivilöi liemi tarvittaessa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuutioidut perunat kiehuvaan liemeen ja keitä kypsäksi. Lisää paloiteltu maksa keittoon, kun perunat ovat lähes kypsiä. Erottele kalanliha ruodoista. Lisää ruodottomat kalapalat, hienonnettu tilli, nokare voita ja pippuria myllystä keittoon. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa ruisleivän kera.

Pakasta mäti mätipussissaan tai irrota mäti varovasti kalvosta, huuhtele, valuta esim. kahvinsuodattimessa, vatkaa ja pakasta tiiviissä muovipussissa litteänä levynä tai matalassa rasiassa. Makean veden (järvi- ja murtovesi) mateen mäti on pakastettava aina yhdenvuorokauden ajan. Suolaa mäti pakastamisen jälkeen. Käytä aina merisuolaa.

Lisää aiheesta:

Ennennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisillaMoni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • 14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

  • 14:09
    Etätyö

    Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

  • 11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi

  • 08:14
    Sokeri

    Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla