Maanpuolustuskorkeakoulussa oli tänään erityinen lipunnosto – "Liehuu ilolla"

Maanpuolustuskorkeakoulussa lipuettiin tänään erityisellä ilolla.

Maanpuolustuskorkeakoulun lipputangon salkoon nousi tänä aamuna Naton lippu. Koulun rehtori Mika Kalliomaa julkaisi videon lipunnostosta yhteisöpalvelu Twitterissä.

Kalliomaa kirjoittaa videon saatetekstissä, että tänä aamuna normaali liputus liehuu erityisellä ilolla.

Sisäministeriö kertoo saaneensa jonkin verran kysymyksiä siitä, voiko esimerkiksi yksityishenkilö liputtaa Nato-lipulla.

Sisäministeriön mukaan Suomen lippulainsäädäntö koskee vain Suomen lippua ja Naton lippua mahdollisesti koskevat säännöt ja protokolla kuuluvat Naton vastuulle.

– Suomessa on liputusvapaus ja liputtaa saa kaikilla hyvän maun mukaisilla lipuilla. Suomen liputuskäytäntöjen näkökulmasta Naton lippu rinnastuu muihin alueellisten järjestöjen lippuihin, kuten YK:n lippuun ja EU-lippuun ja tämä tulee huomioida esimerkiksi liputuksen arvojärjestyksen osalta silloin, kun liputetaan yhdessä Nato-lipun ja muiden lippujen kanssa, Siuomen sisäministeriö sanoo MTV Uutisille sähköpostitse.

Sisäministeriö arvioi, että Naton lippua koskevia käytäntöjä voi olla tarpeen tarkastella, mikäli Suomen Nato-jäsenyys toteutuu.

– Tämä tehtäneen yhteistyössä muiden toimijoiden, erityisesti ulkoministeriön, valtioneuvoston kanslian sekä puolustusministeriön kanssa.  

Lue myös:

    Uusimmat