Maalipinta piristää: Väritä kotisi kaamosta vastaan!

Kaipaako kotisi lisäpiristystä tai riitelevätkö värit kenties keskenään? Helpolla maalausprojektilla saat nopeasti kaipaamaasi muutosta huoneeseen kuin huoneeseen.

Kun koti kaipaa muutosta, on se helppo toteuttaa pienen maalausprojektin avulla. Kaipaat sitten aurinkoa olohuoneeseen tai rauhoittavaa tunnelmaa makuuhuoneeseen, se onnistuu oikein valitun maalipurkin ja pensselin avulla – ei muuta kuin töihin!

Piristystä päiviin!

Kun kesä on ohi ja pimeän ajat alkavat, voi kotiin kaivata piristäviä värejä muistuttamaan auringosta. Maalaamalla yhden seinän tehosteväristä saat helposti nopeaa muutosta aikaan, eikä edes haittaa, vaikka kyllästyisit rohkeaan värivalintaasi nopeasti – uusi maalipinta kun on helppo sutia päälle mielen muuttuessa.

Villi keltainen muistuttaa kuluneesta kesästä, kun taas tehokas turkoosi vie ajatukset raikkaisiin talvipäiviin. Voit tehostaa vaikutelmaa entisestään valitsemalla tehovärin rinnalle muita, tunnelmaan sopivia sävyjä.

Mikäli kaipaat jo lunta ja aurinkoisia pakkaspäiviä, valitse pakkasenpuremaa pinkkiä ja muita kylmiä sävyjä esimerkiksi somistetyynyihin tai vaikkapa kynttilöihin. Jos taas haluaisit, että aina on kesä, suosi lämmintä oranssia ja vehreää vihreää huoneessasi – tai mitä, jos maalaisit tehosteseinällesi kauniin kukkasen esimerkiksi maalisabluunan avulla? Se jos mikä muistuttaa kesästä.

Tasoita riiteleviä värejä

Jos olet valinnut voimakkaita värejä huoneen tulvilleen ja seinäpinnat on sudittu maalarinvalkoisella, saattaa lopputulos olla räikeä ja kylmä.

Pehmennä yleistunnelmaa valitsemalla seinille rauhoittavia, huomiota herättämättömiä värejä, kuten harmaata, beessiä tai sävytettyä valkoista. Himmeä väripinta rauhoittaa tilaa, kun taas kiiltävä tuo siihen dynamiikkaa. Tämä on hyvä tiedostaa maalikaupassa, jotta et tule sekoittaneeksi väripakkaa entisestään. Neuvottele toiveistasi kaupasta löytyvän asiantuntijasi, myyjän kanssa, sillä hän auttaa sinua varmasti mielellään.

Jos haluat rauhoittaa huonetta entisestään, muokkaa myös muuta sisustusta valitsemalla enintään kolme eri väriä, joita käytät tehosteväreinä. Huomioi, että värien on soinnuttava toisiinsa. Seesteinen sisustaja ei valitse voimakkaita vastavärejä, vaan valitsee esimerkiksi yhden räväkämmän ja kaksi hieman rauhallisempaa sävyä kotiinsa.

Kuvat: Tikkurila/ Hemtex/ Laura Ashley

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja