Maailmanmestari Rovanperä pohti vuoden alussa jopa alanvaihtoa – "En näköjään olekaan rallissa niin hyvä"

Toyotan suomalaistähden Kalle Rovanperän kausi rallin MM-sarjassa on ollut satumainen.

Kuusi osakilpailuvoittoa ja seitsemän Power Stage -erikoiskokeen ykköstilaa varmistivat Rovanperän uran ensimmäisen MM-tittelin jo Uudessa-Seelannissa viime viikonloppuna. Varsinkin Power Stage -pätkillä Rovanperä on ollut mykistävä vieden 55 jaossa olleesta pisteestä 47.

Kausi ei kuitenkaan startannut ruusuilla tanssien. Tammikuun Monte Carlon MM-rallin torstain iltaerikoiskokeiden jälkeen Rovanperä oli yleiskilpailussa 12. sijalla yli minuutin päässä kärjestä. Perjantain jälkeen tilanne ei näyttänyt paljon paremmalta, kun sijoitus oli yhdeksäs ja ero kärkeen kaksi minuuttia 12 sekuntia.

Perjantain iltahuollossa jotain kuitenkin tapahtui, ja Rovanperä löysi paremmat säädöt uuteen GR Yaris Rally1 -hybridiautoon. Lauantaina Rovanperä oli koko porukan toiseksi nopein nousten neljännelle sijalle, jonka nuorukainen myös piti loppuun asti.

Rovanperä myönsi Uudessa-Seelannissa mestaruuden varmistuttua, että mielessä ehti käydä jos jonkinlaista ajatusta Monte Carlon rallin tuskaisen alun jälkeen, kun edelle ajoi jopa Rally2-autoja.

– En todellakaan miettinyt mitään mestaruutta siinä vaiheessa, kun olimme isoissa ongelmissa Monte Carlossa, Rovanperä kertoi.

– Enemmänkin ajattelin, että jos vuosi tulee olemaan näin huono, niin mitä muuta voisin tehdä elämässäni, koska en näköjään olekaan rallissa niin hyvä. Onneksi vuosi ei sitten ollutkaan niin huono.

Samat ajatukset olivat mielessä myös kartanlukija Jonne Halttusella.

– Olimme vähän vaikeuksissa Montessa, tai no se on vähättelyä. Meillä oli aluksi isoja ongelmia. Keskustelimme, että meidän pitäisi miettiä jotain muita hommia.

Ruotsin MM-rallissa helmikuussa Rovanperä ajoi jo voittoon ja sen jälkeen hän dominoi MM-sarjaa. Ensimmäiset ajatukset mahdollisesta mestaruudesta alkoivat hiipiä takaraivoon kesällä.

– Lähdin tietenkin vuoteen sillä ajatuksella, tai ainakin toivoen, että voimme uusilla autoilla olla mestaruustaistelussa mukana. En kuitenkaan uskonut, että olisimme niin vahvoja, mitä olimme, Rovanperä sanoi.

– Ehkä puolessa välissä vuotta alkoi tuntumaan, että mestaruus voi tulla, kun johdimme sarjaa. Silloin oli mielestäni selvää, että homma voi onnistua.

Rallin MM-sarjassa on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Seuraavan kerran pisteistä kisataan Kataloniassa parin viikon kuluttua. Kausi päättyy marraskuussa Toyotan kotiralliin Japanissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja