Ott Tänak vitsaili Kalle Rovanperän tanssiliikkeistä – "Näyttää olevan valmis yöhön"

Kalle Rovanperän ”muuvit” olivat kohdallaan maailmanmestaruuden varmistuttua Uudessa-Seelannissa sunnuntaina.

Kun peli oli selvä, Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen ponnahtivat Toyota GR Yaris Rally1 -auton katolle ja pistivät tanssiksi.

MM-taistossa Rovanperälle taipunut Ott Tänak pani merkille nuoren suomalaisen liikkeet.

– He löivät meidät kaikki selvästi. Kallella on myös erittäin hyvät tanssiliikkeet, joten hän näyttää olevan valmis yöhön, Tänak vitsaili rallin MM-sarjan nettisivujen mukaan.

Rovanperä puolestaan heitti kuitin kartanlukijalleen Halttuselle.

– Tanssia ei ollut valmisteltu, mutta olin valmistautuneempi kuin Jonne. Tanssiliikkeeni eivät ole hyviä, mutta ne ovat ihan okei. Jonnen tanssiminen on karmeaa. Minun tanssini oli parempi, Rovanperä hymyili.

”Kalle taisteli vain itseään vastaan”

Uuden-Seelannin MM-rallin voitto ja täydet lisäpisteet Power Stage -erikoiskokeelta veivät Rovanperän ja Halttusen tavoittamattomaan pistejohtoon ennen kahta viimeistä osakilpailua. Onnistuessaan Tänak olisi voinut venyttää mestaruuskamppailua, mutta Hyundain vauhti ei riittänyt Toyotaa vastaan.

Tänak myönsi, että mestaruuden ratkeaminen Rovanperälle oli vain ajan kysymys.

– He eivät antaneet meille mitään mahdollisuuksia. Ajattelimme, että olimme hieman tasoittamassa taistelua kauden puolivälissä, mutta itse asiassa heillä oli homma kontrollissa. Mielestäni emme olleet lähelläkään heitä, vuonna 2019 mestaruuden voittanut virolaistähti tunnusti.

– Kalle taisteli vain itseään vastaan. Heidän koko talli teki hyvää työtä ja löivät kaikki, ja Kalle oli erittäin vahva.

Kausi jatkuu reilun kahden viikon kuluttua Kataloniassa. Viimeinen osakilpailu on ohjelmassa marraskuussa Japanissa. Molemmat kisat ajetaan asvalttiteillä.

– Uskoisin, että Espanjassa ja Japanissa on erilaiset sääolosuhteet kuin Belgian Ypres-rallissa. Espanja on ensimmäinen kunnon asvalttiralli tällä autolla, joten on mielenkiintoista nähdä, millä tasolla suorituskykymme on, Tänak sanoi.

Katso pääkuvan videolta Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen tanssiliikkeet.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat