Maailmanluokan kiekkotulos Kalevan kisoissa – Frantz Krugerin, 49, valtakausi päättyi

18-vuotias Mico Lampinen nappasi kiekonheiton miesten Suomen mestaruuden perjantaina. Lampinen peittosi Frantz Krugerin, jolla on tilillään yhdeksän Suomen mestaruutta.

Kruger oli voittanut SM-kultansa vuosien 2007-2023 aikana. Nyt kuitenkin tuolle aikakaudelle tuli päätös. Kisaa aina viimeisellä kierroksella asti johtanut Kruger putosi toiseksi Lampisen heitettyä ennätyksensä viimeisellä heitolla.

Lampinen heitti viimeisellään ennätyksensä 57,29. Ennätys parani lähes kolme metriä. Krugerin kakkostulos oli 56,91. Kisan kolmas oli Antti Pränni, joka nousi mitalille viimeisellä heitollaan.

Lampinen oli ennen tätä kisaa ollut alle 20-vuotiaiden maailmantilastossa yhdeksäntenä tuloksella 54,40. Nyt tuli huomattava harppaus eteenpäin, Lampinen nousi listalla kolmanneksi. Hän nousi Suomen 19-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa toiseksi ja on kaikkien aikojen nuorin miesten kiekonheiton voittaja Kalevan kisoissa.

– Kun karsinnan lopputulos oli noin hyvä, oli kiva mennä finaaliin, kun tiesi, että tänään on hyvä päivä. Mutta kesken kisan alkoi jaloissa tuntua, että on jaloista vähän puhti pois. Mutta viimeisellä sain ennätyksen, Lampinen totesi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Oikeaan paikaan tuli paras heitto. En ole kahden kilon kiekolla koskaan treeneissäkään heittänyt noin pitkälle.

Lue myös:

    Uusimmat