Maailmankuulu korusuunnittelija: Tämä on menestykseni salaisuus

Nominationin korut tunnetaan maailmalla, mutta harva tietää, että korumerkin taustalla on lämminsydäminen vanhempi italialaisherra Paolo Gensini, jota inspiroivat niin tavalliset ihmiset kuin maailmantähdetkin.

Maailmankuulu korusuunnittelija Paolo Gensini on onnistunut luomaan ympäri maailmaa suosiota nauttivan korumerkin, Nominationin, mutta mikä on hänen menestyksensä salaisuus? AVAn haastattelussa selvisi, että mies ammentaa inspiraationsa suoraan ihmisistä – ja mieluummin tavallisista kaduntallaajista kuin julkisuudesta tutuista kasvoista.

Ihmiset ympärillä saavat menestyksen tuntumaan menestykseltä

Paolo Gensini luottaa vahvasti tunteisiin elämässään – niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Se, että korusuunnittelijaa kävelee vastaan kadulla tuntemattomia ihmisiä, jotka ovat valinneet ylleen hänen suunnittelemiaan koruja saa hänet liikuttumaan.

– Se on vahva tunne ja se on minulle yksi kaikkein tärkeimmistä tunteista, Gensini toteaa.

Gensinin suunnittelemia koruja on nähty vuosien saatossa muun muassa Rihannan yllä. Suunnittelija vakuuttaa, että kaikkein vahvimpia tunteita hänessä kuitenkin herättää se, että aivan tavalliset ihmiset käyttävät hänen suunnittelemiaan koruja.

– Kun näen koruja julkisuudesta tuttujen hahmojen yllä, tunnen myös suurta ylpeyttä työstäni. Italiassa jalkapalloilijat ovat hyvin kuuluisia ja miltei kaikki kuuluisimmat jalkapalloilijat Italiassa käyttävät korujani, Gensini kertoo.

Ihmisiin samaistuminen auttaa löytämään inspiraation

Sen lisäksi, että perhe on Gensinille ilmiselvästi kaikki kaikessa, kiittää hän menestyksestään ihmisiä ylipäänsä. Gensini uskoo, että nimenomaan ihmiset ovat hänenkin menestyksensä avain.

– Suurten tuotteiden taustalla on aina hienoja ihmisiä. Ihmiset sen tuotteen tekevät. Ihmiset ovat menestyksen avain, Gensini toteaa.

Inspiraation suunnittelemiinsa koruihin Gensini on tähän asti löytänyt aina yllättävän läheltä. Tiivis ja lämmin lähipiiri on voimavara, josta suunnittelija ammentaa ideoita työhönsä.

– Inspiraatiota saan kaikesta, mutta ennen kaikkea ihmisistä. Kaikkein synkimpinä hetkinä ja silloin kun on tarve tehdä asioita uudella tavalla syntyvät usein parhaat ideat, Gensini toteaa.

Kantavana ajatuksena Gensinin suunnittelemissa tuotteissa kulkee myös se, että hän pyrkii keksimään, mitä ihmisiltä ympäri maailmaa puuttuu.

– Tärkein avain menestyvän tuotteen syntymiseen on se, että aina pitää ajatella sitä, mitä ei ole vielä olemassa. Seuraan ihmisiä ja pyrin miettimään, että mitä he voisivat kaivata, Gensini kertoo.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja