Maailmanennätys! Yleisurheilussa rävähti historiallinen hirmutulos

Liettuan Mykolas Alekna kiskaisi miesten kiekonheitossa kaikkien aikojen tuloksen paiskaamalla Yhdysvaltain Oklahomassa järjestetyssä kilpailussa uuden maailmanennätyksen 74,35. Alekna kohensi hirmuheitollaan Itä-Saksan Jürgen Schultin aiempaa ME-tulosta 27 sentillä.

Schultin heittämä edellinen ME 74,08 syntyi kesäkuussa 1986, ja se oli miesten yleisurheilun pitkäikäisin voimassa ollut maailmanennätys.

Vasta 21-vuotias Alekna oli Oklahoman suotuisassa heittosäässä huippuvireessä, sillä hän ylitti jokaisella kuudella heitollaan 70 metrin rajan. Euroopan mestari ja kaksinkertainen MM-mitalisti Alekna paransi edellistä ennätystulostaan 71,39 heti ensimmäisellä heitollaan, ja uusi maailmanennätys syntyi viidennellä kierroksella. Heiton mitta oli ensin 74,41, mutta tarkemman tarkastelun jälkeen tulosta muutettiin.

Miesten kiekonheiton kaikkien aikojen tuloslistan kärkikolmikossa on nyt kaksi Aleknaa, sillä liettualaisnuorukaisen isä Virgilijus Alekna heitti parhaimmillaan tuloksen 73,88.

Oklahoman viikonlopussa nähtiin hirmuheitto myös naisten kiekonheitossa, kun kuubalainen Yaime Perez kiskaisi tuloksen 73,09 parantaen ennätystään lähes neljällä metrillä. Perezin kiekkokaari oli naisten kiekonheiton pisin sitten vuoden 1989, ja kuubalainen nousi kaikkien aikojen tuloslistalla yhdeksänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat