Maailmancup-avauksessa romahtanut norjalaistähti sanoo tulevansa hulluksi Kontiolahdella – "Se on raskasta"

Norjalaisen Tiril Eckhoffin kausi ampumahiihdon maailmancupissa on alkanut surkeasti. Vuoden 2016 pikamatkan maailmanmestari avautuu vaikeasta ajasta norjalaisen TV2:n haastattelussa.

Viime vuonna maailmancupin kokonaiskilpailussa toiseksi sijoittunut Eckhoff ei yltänyt tasolleen kauden avausviikonloppuna Kontiolahdella. Eckhoff kuittasi sijat 67 ja 43, mikä ei vakuuttanut. Heikkojen tulosten lisäksi Eckhoffia vaivaa tarkasti rajoitettu elämä koronakuplassa.

– Toivon, että se oli vain työtapaturma, mutta rehellisesti on sanottava, että tämä on erikoista elämää, Eckhoff sanoi TV2:lle.

Torstaina käydyssä pikakisassa nähtiin jo vähän parempaa, kun norjalainen hiihti kahdeksanneksi, mutta elämä Kontiolahdella ei maistu norjalaismestarille. 

Urheilijat elävät tiukasti eristettynä muusta maailmasta, eikä kontakteja kuplan sisälläkään ole liiaksi.

Tilanne on alkanut käydä Eckhoffin hermoille. Hän sanoo eläneensä erityksissä elokuusta lähtien, mikä on osoittautunut vaikeaksi.

– En pidä tästä elämästä. Olen aivan liian sosiaalinen ihminen syödäkseni aamiasta, lounasta ja päivällistä yksin.

Koronarajoitukset näyttäisivät olevan voimassa ainakin tämän kauden. Eckhoffia huolettaa vallitsevan tilanteen kesto ja sen seuraukset. 

Urheilun merkitys tuntuu kaiken keskellä vähäiseltä, eikä tilannetta helpota huono menestys kilpailuissa.

– Haluan uskoa, että kaikki menee hyvin, mutta tämä tilanne huolestuttaa minua. Joudummeko käyttämään kasvomaskeja kolme vuotta ennen olympialaisia. Rakastan väkijoukkoja, ihmisiä ja joukkueeni kanssa hengaamista, mutta nyt en pysty tekemään sitä. Se on raskasta, Eckhoff sanoo.

– Tuntuu kuin olisin tulossa hulluksi.

Eckhoffilla on mahdollisuus kirkastaa tilannettaan lauantaina, kun naiset kilpailevat Kontiolahdella viestissä. Miesten ohjelmassa on lauantaina takaa-ajokilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja