Maailman vaarallisin saari? Tervetuloa Strombolille, jossa 300 kuolemaa pelkäämätöntä italialaista asuu hyvin aktiivisen tulivuoren armoilla – vuori syöksee säännöllisesti kaasua, kiviä ja laavaa

Stromboli-tulivuori päästi kesällä runsaasti savua 0:53

Miltä kuulostaisi koti pahamaineisen tulivuoren juurella? Italiassa, Sisilian läheisyydessä sijaitsevalla Strombolin saarella sijaitsee yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista.

300 luonnonvoimia pelkäämätöntä italialaista asuu Strombolin saarella, jossa tulivuorenpurkaus voi tapahtua milloin tahansa.

Liparisaariin kuuluva Stromboli on noin 12,6 neliökilometrin kokoinen saari Italiassa, joka on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista.

Välimeren majakka

Strombolin saarta on luonnehdittu jopa maailman vaarallisimmaksi saareksi.

Tulivuori on ollut aktiivinen viimeiset 2000 vuotta. Se syöksee ilmaan tasaisin väliajoin vulkaanista kaasua, kiviä ja laavaa.

Tulivuorta kutsutaan silloin tällöin leikkisästi Välimeren majakaksi. Luonnonilmiö viehättää myös turisteja, jotka tulevat veneillä ihastelemaan Strombolin tulishowta.

Tulivuorenpurkaus vei turistin hengen

Saarella asuvat ovat vuosien saatossa saaneet kokea luonnonvoimien raadollisuuden hyvin läheltä.

Viime kesänä tulivuori purkautui voimallisesti kaksi kertaa. Stromboli syöksi ilmaan pyroklastisen tuhkapilven, laavaa ja kiviä.

​​​​​​​– Taivaalta satoi tulta, aivan kuin olisimme olleet Helvetissä, luonnehti saaren pappi Giovanni Longo tuolloin paikallismedialle.

Tuolloin saarella olleet turistit ja asukkaat evakuoitiin. Usea loukkaantui ja yksi patikoitsija menetti henkensä. Purkauksen jälkeen koko saari oli täyttynyt tuhkasta.

Sama ilmiö toistui vain viikkoja myöhemmin, jolloin laavaa syöksevä tulivuori aiheutti purkautuessaan jopa pienen hyökyaallon Italiassa.

Lue myös:

    Uusimmat