Mainos

Maailman vaarallisimman kiipeilymatkan ennätys uusiksi – Kuva: Alex kiipesi vaarallisen seinämän ilman köysiä

Alex Honnold kiipesi lähes kilometrin korkuisen, vaikean reitin täysin ilman turvaköysiä tai muita varusteita. Hänen suoritustaan ihmetellään ympäri maailmaa.

Alex Honnold kiipesi lauantaina ensimmäisenä maailmassa El Capitanina tunnetun seinämän lähes kilometrin korkeudessa olevalle huipulle käyttämättä lainkaan köysiä tai muita turvavarusteita.

Huippu on korkeampi kuin maailman korkein rakennus ja Hannold saavutti sen neljässä tunnissa.

National Geographic kertoo, että kiipeilijät ympäri maailman hämmästelevät Hannoldin suoritusta, jota pidetään uraauurtavana.

– Tämä on kiipeilyn maailmassa sama kuin matka kuuhun, kiipeilijä Tommy Caldwell totesi lehden mukaan.

Poikkeuksellinen pelonhallintakyky

Reitti, jota Honnold käytti kiipeillessään, on nimeltään Freerider. National Geographicin mukaan se on niin vaikea, että muutamia vuosia sitten pidettiin uutisoinnin arvoisena, jos kiipeilijä onnistui siinä edes köysien kanssa

Honnold harjoitteli kiipeämistä El Capitanille Yhdysvalloissa, Kiinassa, Euroopassa ja Marokossa, mutta hänen poikkeuksellisimpana ominaisuutenaan ei pidetä kiipeilytekniikkaa, vaan kykyä hallita pelkoaan.

– Tiedän olevani vaarassa. Mutta pelko ei auta minua siellä ylhäällä. Se on vain tiellä, ja siksi työnnän sen sivuun, Honnold selittää.

Honnold oli suunnitellut kiipeävänsä huipulle jo viime marraskuussa, mutta päätti luopua yrityksestä, kun olosuhteet eivät tuntuneet oikeilta.

National Geographic kuvasi onnistuneesta reissusta dokumentin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.