Mainos

"Maailman typerin matematiikan tehtävä" sekoitti netin – tajuatko, mikä mättää?

Mies jakoi kuvan näkemästään matematiikkaongelmasta, jonka järjettömyys selvisi pian.

Jos matematiikkapähkinä kynistä tai yhteenlaskuista oli liian vaikea, ei hätää: tämä ongelma on niin höpsö, että sen selvittäminen onnistuu keltä tahansa. Twitter-käyttäjä Doug Mataconis‏ jakoi kuvan näkemästään matematiikkaongelmasta, jonka järjettömyys selvisi pian.

"Ei se toimi näin. Mikään ei toimi näin". Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Ongelma on seuraavanlainen:

"120 hengen orkesterilta kestää 40 minuuttia soittaa Beethovenin yhdeksäs sinfonia. Kuinka kauan 60 soittajalta kestäisi soittaa sinfonia? P edustaa soittajien lukumäärää ja T soittoaikaa".

Kuten moni kenties heti ymmärsi, musiikkikappale kestää yhtä kauan riippumatta siitä, kuinka monta ihmistä sitä soittaa. Ei Muumilaakson tarinoita -sarjan tunnusmusiikkikaan lyhene, vaikka sitä laulaisi yhtä aikaa 200 ihmistä!

Mataconis‏ sai pian erikoisen viestin: ongelman kirjoittajaksi itseään kuvaava Twitter-käyttäjä Claire Longmoor‏ ilmestyi ihmettelemään, mistä Mataconis‏ on saanut hänen kymmenen vuotta sitten kirjoittamansa tehtävän. Mataconis kertoi törmänneensä ongelmaan Facebook-sivuja selatessaan.

– Kiitos, Doug, ja kiitän, että teit minusta kuuluisan, Longmoor vastasi ja pyysi samalla linkkiä Facebook-julkaisuun, joka teki hänestä kuuluisan.

Mataconis lupasi yrittää löytää linkin.

Longmoorin alkuperäisessä tehtävälapussa todella todettiin, että mukana on "yksi kompa".

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Twitterissä keskustelu siitä, oliko kyseessä hölmö tehtävä vai nerokas kompa, jatkui kuitenkin kuumana. Käyttäjä Mike‏ kehitti muiden huviksi oman ongelmansa:

– Jos yhdeltä naiselta kestää yhdeksän kuukautta saada vauva, miten monta kuukautta yhdeksällä naisella menee?

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.